Annonce

Annonce

Svar: Bakterier i blodet og lav vækst


20. april 2009

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære bekymrede og trætte mor

Jeg kan godt forstå at du er både bekymret og træt, og når man står i en situation som jeres, så leder man naturligvis med lys og lygte efter en årsag, efter en diagnose. Ikke fordi man ønsker at der skal være noget galt med ens barn, men fordi det at få en diagnose sat på giver afklaring og giver noget at forholde sig til. Når man ved, hvad der er galt, så kan man handle mere hensigtsmæssigt, tage sine forholdsregler og i det hele taget sørge for at ens barn har det så godt som muligt. Det giver ro i sjælen, det er rart med lidt afklaring.

Men, det er også som at lede efter en nål i en høstak og du er nødt til at tro på at lægerne ved hvad de gør og at undersøgelserne bliver gjort. Du kan læse om alverdens ting, og nettet er jo stort, oplysningerne mange og nogle gange, så bliver man faktisk mere ...


Annonce

... nervøs af at læse. Så pas på med det. At læse om forskellige sygdomme kan gøre dig meget mere ked af det og urolig og sålænge du ikke ved om der er tale om det ene eller det andet, så prøv at lade være selvom det er svært.

Jeg har ingen mulighed for herfra hvor jeg sidder, at kunne give dig nogen oplysninger eller idéer om hvad din datter kan fejle. Du er nødt til at tro på at lægerne gør deres bedste og det lyder også som om at hun bliver undersøgt grundigt. Hvis du har brug for en lægelig second opinion og har mulighed for at betale selv, så kan du f.eks. kontakte Privat hospitalet Hamlet. De tilbyder også undersøgelse af børnelæge.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Når alt dette er sagt, så viser det sig jo også nogle gange at man ikke finder nogen ting og at barnet er sundt og rask ...

Jeg håber du kan bruge ovenstående lidt videre, rigtig meget held og lykke :o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.

Døsig og træt baby

Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...

Læs hele brevet og Helens svar


16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.

Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.

Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brok (hernie)

Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.

Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.

Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...

Læs mere i Babylex

Modermælkserstatning

Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.

Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Åhh, det er altså skønt at starte ugen med et svar fra dig ;) Tusind tak!

Og ha en rigtig god uge

Fra en førstegangs mor


Annonce