Brev:
Hvordan kommer vi tilbage til den gode rutine ...?
Hej Helen,
Så er jeg tilbage med andnu et spørgsmål vedr. sovevaner:
Vores søn, Christoffer, er nu nået til at han kun en gang imellem sover middagslur. Jeg syntes, at han (igen) er blevet nemmere at putte når han ikke har sovet middagslur, men det ændrer jo ikke på at han bare en gang imellem HAR brug for en lille lur i løbet af dagen, og det er selvf. fint.
Men: Vores rigtig gode putteritual er gået fløjten i den tid det tog at overbevise omverdenen om at han måske ikke partout SKULLE have en lur i løbet af dagen... koste hvad det ville.
Før i tiden læste vi 1-2 historier for ham, sang lidt og sagde så godnat og gik, hvorefter han selv faldt i søvn. Men DET duer ikke længere. Vi SKAL blive der indtil han sover, hvilket - til tider, især når han har sovet middag - kan tage op til halvanden time - så han sover ca. 21.30.
Det er virkelig ...
... frustrerende, at man skal sidde deroppe og bare vente på, at han sover - navnlig fordi han egentlig ikke "bruger os" til noget andet end at vi skal sidde dér og være stille. Vi har prøvet natlys og med at gå ind i vores soveværelse lige ved siden af, men det er ikke godt nok. Han kravler bare ud af sengen og vil så ikke tilbage.
Jeg håber, virkelig du kan komme med nogle gode råd (nogen i vores omgangskreds siger, at vi må arbejde os tilbage til "de gode gamle tider" ved bare at lade ham stå ved lågen ved trappen og græde - hvis det er dét der skal til; men selvom jeg da ellers syntes vi i hverdagen er gode til at sætte grænser og sige "Nej", så føles det bare ikke som om, at det er dét, der er brug for hér.....??????). Men jeg må indrømme at 2 måneder (eller mere er det vist nok) med et så langt putteritual efterhånden er ved at være hårdt.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
Viden om børn:
Allergi børn
Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.
Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.
Røgede fisk og børn
Grillede og røgede fisk kan have et højt indhold af PAH (tjærestoffer), som kan være kræftfremkaldende. Derfor bør man ikke spise store mængder røget og grillet fisk, men det kan indgå som en del af en varieret kost.
Til børn er det en god idé at følge disse råd:
- Anvend så vidt muligt koldrøgning, fremfor varmt røgede fisk.
- Undgå røgeksponering af spiselige flader. På grillen bør fisken pakkes ind i folie.
- Vær opmærksom på at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.