Svar: Nattesøvn - 10 mdr.
Kære Line
Du har fuldstændig ret i at ting tager tid og især at vænne sig fra at skulle have bryst inden eller i løbet af natten, kan være en vane som er lidt svært at komme af med. Det er jo sådan at kroppen husker, jeres datter er vant til at vågne op og få bryst, blive beroliget med brystet, hun er i det hele taget vant til, at når hun vågner så kommer hun op og over til jer, hvor hun så kan sove videre. Den erfaring sidder ligesom i kroppen på hende og det tager tid, at lave nye vaner.
Derfor tror jeg også som du er inde på, at tiden arbejder for jer og at det stille og roligt ændrer sig. Det er dog vigtigt at I er opmærksomme på ikke at give hende nye vaner, som får jer alle vil være uhensigtsmæssige på sigt. F.eks. skal I overveje meget, hvorvidt hun skal over i din seng eller hvorvidt far skal putte med hende i hendes egen seng. Det lyder dejligt og tryghedsgivende og man kan sagtens gøre sådan i en periode - hun er jo i separationsalderen og har behov for ekstra tryghed og nærhed i øjeblikket. Men hold jer hele tiden for øje at det jo også bliver en erfaring for hende ...
... kun at kunne sove hvis I ligger tæt sammen, hvis far sover hos hende - og jeg tænker at det kører I også træt i på sigt ... :o)
Prøv derfor at lade far være der for hende i en periode, men prøv så også at gå væk og se om hun ikke stille og roligt kan finde roen og komme videre i søvnen selv uden hjælp fra jer. Som du skriver, så falder hun jo faktisk i søvn uden hjælp de fleste aftener og det er rigtig god grobund for også at kunne gøre det om natten :o)
Med hensyn til mad, så lyder det som om at hun spiser godt, et lille forslag til ændring kunne være lidt flere grøntsager/grøntsagsmos med kød og især fisk i løbet af dagen. Hun får en del brød og grød, men har også brug for rigtig mange grøntsager og fisk :o) Se tidligere sendt plan.
Derudover skal du være opmærksom på at hun bør få jerntilskud dagligt, hvis hun ikke får 400ml mme. vælling tæller her med i mælkeregnskabet men da hun ikke lyder til at nå op på 400 ml, så er det vigtigt at hun får sit jern.
Men ellers ro på i en periode og se hvad tiden bringer, det lyder som om at I er på rette vej :o) Fortsat god påske.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Medicin til børn
Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.
Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...
Hjemmefødsel
Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.
Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.