Brev:
Skal vi droppe mælken? Og hvordan med hvede?
Kære Helen,
Endnu engang vil vi lige benytte os af dine gode råd!
Vi har en lille diskussion herhjemme om hvorvidt vores datter skal have mælk eller ej. Min kæreste har læst flere steder at mælk i flere tilfælde hører sammen med ørebørn. Vores datter er nu 11 mdr. og har ingen allergi (så vidt vi ved) men har haft mellemøresbetændelse 2 gange og væske i ørene. Lige nu er hun på penicilin for 2. gang.
Vi ved godt at der ikke er nogle deciderede beviser på at mælk skulle være dårligt, hvis man har tendens til øreproblemer. Men alligevel hører og læser vi ofte om, at forældre har taget mælken fra barnet, og så er det blevet bedre.
Jeg har kun ammet delvist i de første 3 måneder, da jeg ...
... ikke havde mælk nok. Så hun har fået modermælkserstatning lige siden (NAN og HIPP), og nu giver jeg hende også sødmælk på kop, smør, ost og andre mælkeprodukter.
Min holdning til det er, at vi skal fortsætte med at give hende mælk. Men min kæreste tror og holder på, at vi skal prøve en mælkefri periode. I så fald - hvad skal vi give hende i stedet? Jeg har hørt at havre og rismælk skulle være det rene sodavand. Og hun skal vel have noget jern og kalk tilskud, hvis ikke hun får det gennem mælken?
Vi har samtidig også samme diskussion vedr. produkter der indeholder hvede. Min kæreste synes vi skal finde sundere alternativer´.
Hvad er din holdning til dette?
Venlig hilsen
de forvirrede forældre
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Ærter
Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.
Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.
Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.
Ærter indeholder protein, samt...
Portionsstørrelse børn
Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.
Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.