Brev:
Vil ikke spise mad i dagplejen
Kære Helen Lyng Hansen
Jeg har en dreng på næsten 12 måneder, der er blevet passet i dagpleje i to måneder.
Fra en start har spisning været et stort emne for dagplejeren idet min søn ikke spiste rugbrød, da han begyndte hos hende. Men ved fælles indsats vil han gerne spise lidt til frokost hjemme, men ingen tvivl om at rugbrød nok ikke er hans favorit spise. - Fordi han har svært ved at tygge, og derfor får det galt i halsen - nogen gange ender det med at han kaster op...
Han har været i gæstedagpleje en hel uge, hvor han spiste rugbrød til frokost hver dag uden brok, ikke meget max. 3 kvarte, men ganske flot.
Tilbage hos egen dagplejer er han nu begyndt at nægte at spise rugbrød, og hun har indført nul-tolerance dvs. han bliver ikke tilbudt andet mad. Og det er for så vidt OK.
Til hverdag ...
... spiser han morgenmad i dagplejen, som er grød - hjemmelavet havregrød/øllebrød, uden problemer. Om eftermiddagen får de frugt og brød, men han gider det ikke rigtigt.
Når han kommer hjem kl. ca. 16 får han lidt frugt el. youghurt, han får aftensmad kl. 17.30 - kød/ fisk med groftmoset kartoffelmos, pasta samt grønt. Når resten af familien spiser ca. 18.30 får han lidt grønt, pastaskruer el. lign. som han selv kan tage fra en tallerken og hygge sig med.
Han drikker sødmælk og vand af kop, og får desuden en ammetår hos mig inden han bliver puttet til natten.
Alt i alt er han en glad og veltilfreds dreng, som trives, men jeg synes at madsituationerne i dagplejen måske er ved at tage en uheldig drejning. Hvad vil du foreslå at vi gør - selvfølgelig i samarbejde med dagplejeren, som vi i øvrigt er meget glade for.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
Viden om børn:
Seng
Mange babyer har ikke brug for tremmeseng i begyndelsen, da sengen vil være for stor og dermed for utryg for barnet. I begyndelsen kan man derfor stille liften i tremmesengen, hvis man ønsker at barnet skal sove i sengen der.
Et barn vil ofte kunne bruge tremmesengen til det er ca 2.5-3 år gammelt og det er vigtigt at vælge en god seng. Her er lidt overvejelser og gode råd:
- Vælg en seng, som måler ca 110 cm x 55 cm. Den størrelse passer til de fleste børn indtil...
Ultralydsscanning - gravid
Ultralydsscanning giver os muligehed for at se ind i livmoderen til det lille barn. Ved at ultralydsscanne kan man således se, om barnet har det godt, man kan vurdere, om barnet vokser, som det skal, og man kan regne ud, om terminen er rigtig. Man vil også kunne se, om der er mere end et barn.
Når man ultralydsscanner, bevæger man et kegleformet eller rundt apparat rundt på den gravides mave. Der sendes nogle lydbølger gennem maven og på en skærm, vil man kunne se, hvordan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.