Svar: Udtrapning af mælk om natten
Hej med dig
Det lyder umiddelbart som om at din datter indtager lidt for lidt mælk kl. 23, når du forsøger at få hende til at spise de 100ml og sådan er der nogle børn der har det. Det er super dejligt, hvis man kan fylde barnet godt op inden man selv går i seng for natten, men nogle gange virker den løsning bare ikke og så må man i stedet vente på at barnet melder sig selv.
Det betyder at du så tilgengæld måske nogle gange kan gå lidt tidligere i seng og så vil din datter vågne og have behov for en flaske kl. 01. Når hun vågner og efterspørger mælken er det sandsynligvis fordi hun er sulten, hvorfor hun så tager 200ml og herefter sover videre til næste morgen tidlig.
Det lyder altså hos jer som om at det er lidt for tidligt for din datter allerede at få mælk kl. 23 og at du skal lade hende vågne og give lyd selv og så give hende en god portion mælk der, hvor hun beder om det :o)
At sove igennem betyder at barnet sover 5-7 timer uden at få mælk og hos jer kunne det sagtens være at få flaske kl. 19.30, sove til kl. 01 og få en ny flaske og herefter sove til kl. 6 og få sidste flaske ...Hun kan altså godt være indrettet sådan at hun tager det længste søvnstræk mellem 19.30-01 og ikke fra midnat til næste morgen tidlig og så er det sådan det må være :o)
Derudover tænker jeg at det naturligvis er relevant at se på indtaget dagen igennem, ...
... hvis barnet ikke indtager mad og væske nok i dagtimerne vil det naturligt efterspørge det om natten. Derfor får du her en plan for, hvordan en dag kan se ud:
Tidlig morgen 06: Flaske og sover lidt videre
Morgen 7.30-8: Havregrød, vand af kop.
Formiddag 9.30: Frugtmos, frisk blød frugt i hånden at sutte på - appelsinbåde, fersken, blomme eller lignende. Vand af kop.
Flaske og puttes til formiddagslur
Frokost 11.30-12: Grøntsagsmos med kød eller fisk, tilbydes ristede brødskorper, agurkestænger eller lignende i hånden at gnaske i, vand af kop.
Flaske og puttes til middagslur ca 13
Eftermiddag 16: Tilbydes lidt frugtmos og frisk frugt i hånden ligesom om formiddagen, vand af kop og får igen en flaske
Powernappen begynder evt. at kunne blive sprunget over
Aften 18: Grøntsagsmos med kød eller fisk, udgangspunktet bliver stille og roligt mere og mere af familiensmad, lidt tomatsovs eller lignende kommes på grøntsagsmosen, indmaden af en frikadelle, lidt laks eller hvad I nu får moses ned sammen med grøntsagerne. Vand af kop.
Flaske og puttes til natten ca 19.30 i sin egen seng og har herefter efter sit længste søvnstræk
Tidlig nat 01: Vågner af sig selv og beder om flaske og sover så herefter videre i egen seng til næste morgen tidlig.
Håber ovenstående hjælper videre på vej, fortsat held og lykke og rigtig god påske :o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Fordøjelse baby
Barnets første afføring kaldes meconium, og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve, og man kan på afføringen således se, om barnets fordøjelse fungerer.
Babyer, som kun får brystmælk, vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig, og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn, der ammes, kan have flere dage imellem deres afføringer.
Babyer, der både får brystmælk...
Passiv rygning og børn
Små børn er særligt sårbare overfor passiv rygning, da deres organer endnu ikke er færdigudviklede.
Vi ved i dag at børn, som udsættes for passiv rygning, bliver oftere syge, og ofte også rammes hårdere af sygdomme. Børn, som udsættes for passiv rygning, har langt større risiko for at udvikle astmatisk bronkitis, astma, lungebetændelse og mellemørebetændelse.
Undersøgelser viser også at børn, som udsættes for passiv rygning i fostertilstanden og efter fødslen, vil...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for dit tidligere svar, som gav os meget ro omkring vores 4 uger for tidlig fødte datters måltider.
I det hele taget tak for denne brevkasse, den hjælper mange forældre... jeg er taknemmelig helt inde i mit dybeste over den tid du bruger, dine lange og fyldestgørende svar og din evne til at forstå....!!
Mor til pige født 4 uger for tidligt