Svar: Hun går i bro i søvne
Kære Tine
Det lyder ganske rigtigt som et tigerspring og som om at din datter motorisk får sig lagt i en stilling om natten, som hun ikke mestrer at komme væk fra. Samtidig lyder det også som om at hun drømmer meget og derfor har behov for din hjælp til både at koble fra rent mentalt, men også til at finde roen rent fysisk.
Det lyder som om at du allerede gør rigtig meget og ikke kan gøre så meget mere .... Du fortæller at hun søger med hovedet og kroppen, at hun ligesom skubber sit hoved op mod sengegavlen, som om at hun har brug for at mærke kanten. Derfor kan du overveje om du kan svøbe hende i et tæppe eller lignende i en periode. Det at være svøbt kan hjælpe hende til at føle sig omsluttet og give større fysisk ro, så hun ligger mere stille. Modsat skal hun jo også netop have lov til at finde en passende stilling at sove videre i, når hun flytter på sig om natten. Vi andre skifter jo også stilling ...
... flere gange under søvn og med den alder hun har, er det super fint, hvis hun selv kan få sig lagt i en god stilling og derfra komme videre i søvnen.
Men hun er bare så lille, at hun stadig ikke mestrer det helt endnu og derfor har hun brug for din hjælp. Det er en periode og det ændrer sig i takt med at hun bliver ældre, så tiden arbejder for jer. Som sagt, lyder det du fortæller, det du gør rigtig omsorgsfuldt og fint, der er ikke så meget andet at gøre lige nu :o)
Nogle familier bruger en sengerand eller lægger en bamse eller lignende hos barnet, som kan give den tryghed barnet søger. man skal her naturligvis overveje hvad man bruger, da hun jo ikke må få et evt. tøjdyr over sig og risikere at blive kvalt. Men at have en sengerand eller lignende ved hovedet, kan godt give lidt tryghed.
Håber ovenstående trods alt kan give lidt ro og hjælpe lidt på vej, fortsat held og lykke og rigtig god påske :o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Opbevaring af modermælk
Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.
Holdbarhed for ny udmalket mælk:
3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.