Annonce

Annonce

Brev:

Vægt - 7 mdr.


1. april 2009

Alder:
7 mdr.

Vægt - 7 mdr.

Kære Helen.

Min mand og jeg har i august 2008 fået en skøn datter. Vi bor i Spanien - Barcelona - og hun blev født hernede, ca. tre en halv uge for tidligt. Ved fødslen vejede hun 2,4 kg og var 45 cm lang. Nu ca. 7 måneder senere er hun blevet 65 cm og vejer 5,6 kg. Hernede eksisterer sundhedsplejersken ikke, så man konsulterer en børnelæge i stedet. Den kotyme har vi selvfølgelig fulgt.

Vores datter tog fint på indtil for to måneder siden, da hun den femte måned blot tog 100 gram på og i den sjette 300 gram. Det var nogenlunde sammenfaldende med, at hun stoppede med bryst, og gik over til modermælkserstatning (vi stoppede helt med amningen for en måned siden, da hun blev et halvt år). Da vores datter ikke havde taget mere end 100 gram i den femte levemåned sendte lægen os på hospitalet, hvor hun fik taget blod- og urinprøver. Der var ingenting i vejen, tværtimod noterede de, at hun virkede velfungerende og udadvendt.

Ud over den lave vægt er børnelægen yderst tilfreds med hendes udvikling. Alle andre ting er som de skal være (herunder hendes afføring, som er på daglig basis), og hun er et utroligt glad og ...


Annonce

... nysgerrigt barn. Hendes 24 timers madindtag er på ca. 600 ml vælling (modermælkserstatning tilsat kornprodukt, som er det de anbefaler hernede for at tage på), fordelt på ca. seks måltider. Desuden spiser hun både grønsagsmos og frugtmos (tilsat enten kylling eller kalvekød), hhv. kl. 13 og 17. Begge dog i relativt små mængder (ca. 10-20 skeer).

Nu kommer mit spørgsmål så: Vejer hun for lidt, og spiser hun for lidt?

Sidst hun var til børnelægen, ville han endnu engang sende hende på hospitalet, denne gang for at indlægge hende to døgn mhp. at observere hendes indtag. Det sagde vi nej til, da vi første gang vi var på hospitalet blev beroliget af lægerne, som sagde, at man skulle tage det tidlige fødselstidspunkt i betragtning, når man så på hendes vægtforøgning. I stedet blev vi enige med ham om at komme til det, de kalder 'vægtkontrol' efter 14 dage, dvs. om halvanden uge.

Hun spiser halvdelen af sin vælling i løbet af dagen, og den anden i løbet af de tolv timer hun sover om natten.
Har du nogle gode råd til hvordan, vi kan få hende til at spise mere i løbet af sine vågne timer?

Med venlig hilsen,
Sofie

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Fravær og tilknytning

Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hofteklik

Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.

Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...

Læs mere i Babylex

Kolik

Kolik er den betegnelse, man bruger om et barn, der dagligt eller næsten dagligt, er helt utrøsteligt, grædende og skrigende. Den ældre definition af kolik er, at barnet skal græde og være utrøstelig i mere end 3 timer om dagen, mere end 3 dage om ugen og i mere end 3 uger.

Kolik er en udelukkelsesdiagnose. Det betyder, at lægen skal have undersøgt barnet grundigt og have udelukket, at barnet har smerter fra nakke, skuldre, ryg eller andre steder, Ligesom det skal være udelukket,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit svar. Det er rart at blive mindet om alt det positive ved børnehavestarten, det er jo det jeg skal forsøge at give videre ;-)

Tak fra Tina


Annonce