Brev:
Vi kan ikke styre hende
Kære Helen
Så må jeg melde mig under fanerne af frustrerede forældre igen, for vi har fået store problemer med at styre vores ellers søde og kærlige datter, der nu er 2,5 år.
De seneste to måneder, er hun begyndt at bide og slå både far og mor, helt uprovokeret. Til tider kan det være hvis hun bliver for kåd, og det kan jo ske ifm. vild leg, men oftest er det helt umotiveret, så vidt vi kan se. Hendes sprog er de sidste to-tre måneder eksploderet, så hun taler rigtigt fint nu, men jeg synes faktisk ikke at vi stiller større krav til hende nu, end tidligere, da hun ikke talte så godt. Jeg kan se af dine andre besvarelser at det at slå ofte hænger sammen med frustration over ikke at kunne udtrykke sig verbalt, men nu har hun jo sproget, tænker jeg...
Og et er at hun slår os, et ...
... andet er hvad vi gør ved det: Hun slår, og vi siger "nej, det må du ikke - man slår ikke andre, ligesom andre ikke må slå dig. Det gør ondt på mig og jeg bliver ked af det." Vi sætter hende fra os, og siger at vi ikke vil være sammen med hende, når hun slår. Så beder vi hende sætte sig ind f.eks. på sofaen, og sidde der, fordi hun har slået os. Og så sidder hun så der, og tudbrøler, men om det er fordi vi skælder hende ud, eller fordi vi siger at vi ikke vil være sammen med hende, ved jeg ikke.
Når hun kommer og siger undskyld, bærer vi ikke nag, men lige lidt hjælper det - en time senere, kan den være gal igen. Vi aner ikke hvad vi skal stille op, og et par måneder kommer der en lille ny, der jo nødigt skulle udsættes for den slags vold.
Har du nogen tips?
Bedste hilsner
Ingrids Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
12. januar 2025 | Udvikling | 3 år
Hej Helen Vores datter er nu 3 år og bliver itvivl om hvad der forventes af...
Viden om børn:
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
RS virus
RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.
RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.
De...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.