Svar: Risiko ved modermælkserstatning?
Kære Mette
Du skriver at amningen går godt, så selv om din søn ikke er så gammel, så er der efter min mening ikke noget i vejen for at han får en flaske med erstatning en enkelt dag/aften.
Umiddelbart tror jeg ikke at hans mave vil reagere voldsomt. Der er altid en risiko for at barnet sluger lidt mere luft, når det spiser af flaske, og det kan naturligvis give lidt mavekneb. Derfor kan det være en god idé at holde lidt pauser undervejs i flaskegivningen, så han kan komme af med den bøvs som evt. sidder og klemmer.
Det vil naturligvis være godt, hvis du fortsat kan malke lidt ud af din egen mælk, også fordi at smagen af din mælk kender han og derfor vil han måske lettere tage ...
... flasken, da han jo ikke er vandt til dette. Når han så har fundet ud af teknikken på flaske, og måske er mere sulten så kan resten være erstatning.
Du skal vælge en erstatning af typerne 1, som kan gives fra fødslen. Hvis I har allergi og han dermed er i risiko for dette, så skal du give nutramigen eller profylac. Er han ikke i risiko for allergi, så kan du give en ganske almindelig erstatning.
I Danmark er alle erstatningspræparater i princippet lige gode og har gennemgået de samme lovmæssige krav. Vælg derfor det, som umiddelbart tiltaler dig mest.
Vær opmærksom på at du sandsynligvis bliver nødt til at malke lidt ud i løbet af de timer du er væk og ha´ så en rigtig god fest.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Portionsstørrelse børn
Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.
Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...
Feber
Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes, at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt, at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen.
Når temperaturen stiger, og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje, bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.