Brev:
Mad igen igen - 7 mdr.
Hej Helen
Tak for dit svar, det var dejligt med lidt hjælp til at komme videre…
Siden jeg modtog dit svar har jeg forsøgt at få morgenmad ind i programmet, det er svært. Jeg laver, som du foreslog havregrød, som jeg blander med lidt grød og evt. lidt hjemmelavet æblemos/jordbærmos. Men det glider bare ikke ned. Jeg synes hun nogenlunde kan kapere konsistensen, men munden bliver snørret sammen.
Jeg testede hende den anden dag og lavede en portion 'købegrød' og den spiste hun fint. Skal jeg bare være tålmodig? Min store datter spiste skiftevis havregrød og øllebrød, og det var dejligt at starte dagen med et solidt måltid.
Jeg synes ikke Freja virker speciel sulten og det som regel 2-3 timer siden hun er blevet ammet. Til middag spiser hun en god portion 'købegrød', da hun ikke vil have mit hjemmelavede. Til aften som regel en god ...
... portion kartoffel/grøntsagsmos med kød eller fisk i. Jeg var begyndt at give hende en smule, som er moset med gaffel først og derefter det blendede. Men det med små stykker i vil hun ikke have. Derudover er jeg også begyndt at give hende stykker af frugt i hånden, men hun fører det slet ikke ind i munden. Men vil dog gerne sutte på det, hvis jeg fører det op eller holder det.
Med hensyn til det motoriske er hun 'også doven'. Hun har rullet en gang, og det var vist mest held. Jeg ruller hende fra ryg til mave og omvendt og ligger hende på en stor bold på maven, er der andre ting jeg kan gøre for at “træne” hende. Jeg var selv meget doven som barn og det er hun vist også. Vores læge har konstateret at hun er “slap” i ryggen, dog ikke noget han fandt bekymrende. Hun snakker meget og er meget opmærksom og nysgerrig.
Med venlig hilsen
Nusse
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Babyslynge
En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.
Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.
I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...
Undertøj til børn
Bomuld er behageligt, suger sved og kan vaskes ved høj temperatur. Det kan være en stor fordel, så længe børn bruger ble, hvor det ikke kan undgås, at der af og til kommer urin og afføring i undertøjet.
I efterårs- og vintermånederne, kan det dog være en fordel at vælge undertøj af uld. Uld består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft. Det gør, at uld isolerer rigtig godt, og det hjælper derfor barnet med at holde varmen, når det f.eks. sparker dynen af om natten. Uld kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.