Brev:
Uro ved amning
Hej Helen,
Det er første gang jeg skriver til dig, har tit været inde og læse svar, men nu håber jeg du kan hjælpe mig.
Jeg har en dreng på 6 uger som i det store hele trives. Når det kommer til amningen er det næsten en kamp hver gang, nøjagtig samme mønster som med min datter. De er begge født ved kejsersnit og har haft lidt startsproblemer ang. amningen med begge.
Denne gang startede han nærmest ved sutte min ene brystvorte af :o( Det var meget smertefuldt, men vi kom over det :o) Jeg synes egentlig det hele gik fint til at starte med. Han spiste i laaang tid synes jeg. Et måltid kunne tage fra 1-2 timer, men ligeså stille ændrede mønstret sig.
Han bliver som regel skiftet lige inden et måltid (hvis han er meget sulten, venter vi til "halvlegen") Vi finder en passende stilling og han får godt fat ...
... og spiser i max 5 min. Han tager hovedet til sig og der starter "kampen". Han kører hovedet fra side til side og prøver og få fat igen og river igen hovedet væk, jeg hjælper så godt jeg kan.
Jeg har prøvet og stoppe så snart han tager hovedet til sig, men han virker bestemt mere sulten, så nu bøvser jeg ham af (han bøvser sjældent) og vi snakker lidt eller pusler og så prøver vi igen. Vi kæmper længe ved at han får fat, gir' slip, får fat, gir' slip.... and so on :o( Nogen gange får han igen godt fat og falder til ro og spiser i et par minutter og virker derefter tilpas.
Jeg er SÅ træt af den måde det kører på og hvis jeg dog bare vidste hvorfor??? Er det smagen?, er han mæt?, er der for lidt? Går det for langsomt for ham det sidste?
Håber du kan hjælpe - min tålmodighed er ved at rende ud :o(
Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
Viden om børn:
Stå selv
Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.
Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.
At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...
Rodfrugter
Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.
Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.
Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Det kan ikke siges for mange gange. Din bog om barnets søvn er helt fantastisk og hver gang jeg læser i den giver den mig ro i stedet for at stresse over at mit barn ikke nødvendigvis sover 16-20 timer i døgnet i en alder af 3 mdr, som man læser mange andre steder.
Hilsen mor til pige på 3 måneder