Brev:
Natflaske, lære at lege selv
Hej igen Helen
Lige et par spørgsmål igen ang. Freya.
1. Freya får stadig en natflaske. Skal vi skifte mme ud med rigtig mælk eller er det OK at fortsætte med mme indtil vi trapper den ud?
Vi har tidligere talt om, at Freya nok er i kategorien high need baby. Jeg kan godt bruge lidt råd om hendes opførsel, som jeg ikke synes jeg ser hos jævnaldrende.
Først lidt om hendes udvikling. Hun er nu begyndt at gå rundt selv, vende, bukke sig ned og samle ting op. Hun kan også lege med flere ting, fx putte klodser i puttekasse (med hjælp til at finde det rigtige hul), trække dyr på hjul efter sig osv.
Hun peger RIGTIG meget. Giver udtryk for ting, hun gerne vil have og bliver totalt hysterisk, hvis hun ikke får lov.
Hun kan nogle gange godt lege selv, MEN det kræver meget ofte, at en af os forældre sidder på gulvet. Hvis vi rejser os og går, skriger hun og vil op.
Jeg føler faktisk at hun skal mandsopdækkes. Og det er særligt krævende til hverdag, når vi kommer hjem fra vuggestue, hvor jeg jo også ...
... gerne vil begynde på lidt mad, da hun er sulten kl. 17.30. Som det er nu, må jeg vente til far kommer hjem og så bliver det ofte lidt småt med kreativiten.
Freya får tit mad først - vi kan ikke nå at få maden klar p.gr.a. mandsopdækningen. Når vi så skal spise sker det under store protester fra Freya, som jo vil have, at vi kommer ned på gulvet og underholder hende.
Sætter vi hende i stolen med noget at bide i, varer det ofte kun få minutter - eller også kaster hun det rundt over det hele.
Og så til mit spørgsmål. Skal vi bare føje hende, eller hvad søren gør vi? Jeg føler virkelig, at det er hende som bestemmer her hjemme - og samtidig siger min fornuft mig, at det kan jo ikke passe.
Jeg er vist ved at køre lidt sur i det. Vi kommer heller ikke så meget ud med hende, da hun heller ikke acceptere at sidde særlig længe i en autostol. Vi prøver at passe det ind med hendes lure, men det kan jo ikke altid lade sig gøre.
Nå, det var (igen) en lang smøre. Håber du kan hjælpe os lidt på vej endnu en gang....
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
Viden om børn:
Modermælkserstatning
Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.
Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...
Stå selv
Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.
Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.
At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.