Brev:
Kommer ind og sover midt om natten
Hej Helen,
Vi har brug for et godt råd vedr. sovevaner.
Vores søn Christoffer på 2,5 år trives rigtig godt, og har for nylig skiftet fra sin tremmeseng til en junior-seng. Putteritualet med læsning og sang blev bevaret, og han har jo bare syntes det var rigtig spændende med en ny, større seng.
Men det har givet den "ulempe", at han kryber ud af sin seng og kommer ind til os hver nat ca. kl 2 og vil sove hos os.
Det er i og for sig smadderhyggeligt og sødt når han kommer dér med pude, dyne og bamse, men hans far og jeg er nu af den mening, at han faktisk kun skal sove hos os, hvis han er syg og vi skal holde øje med ham af dén grund.
Det er også lidt forstyrrende for den videre søvn, når man har en 2,5 årig til at ligge på tværs i sengen og "møve rundt".
Så hvad gør vi? Hvordan kan vi få ham til ...
... at lære at blive i sin seng? Jeg overvejer at tage ham med tilbage på hans værelse og ligge mig i hans seng med ham indtil han falder i søvn igen, men jeg er usikker på om det er den rigtige/eneste løsningsmulighed.
En anden ting er, hvorfor han er begyndt at vågne... måske er det dét vi skal addressere?
Han sover stadig middagslur (iflg. dagplejemor 1,5 time), men måske skal den fases ud? Det har jeg prøvet at lufte for dagplejemor, men hun mener at det vil være synd for ham. Han sover nu ikke altid til middag i weekenderne mere, og det syntes jeg nu han klarer ganske fint.
Mange hilsner, og tak for en rigtig god hjemmeside og brevkasse.
Mette
P.S.: Han er skrevet op til børnehave, og vi mener også klart at han ville have godt af at komme i børnehave, men vi må jo vente til der bliver en plads.....
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.
Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...
Viden om børn:
Brystopereret
Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.
Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...
Lus hos børn
Rigtig mange familier oplever, at deres børn kommer hjem med lus, og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:
1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, men hvis lusene er tørre eller kun let fugtige, så bevæger de sig rundt. Våde lus er derfor lettere at få fat i. Sæt barnet på en stol foran dig, så du sikrer dig en god arbejdsstilling. Det tager tid at kæmme hår.
2. Så kommer du en god portion balsam...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...