Svar: Bliver nedløbsrefleksen naturligt langsommere?
Hej med dig
Det er helt normalt det du oplever. I takt med at din datter får mere og mere familiemad, så bliver hendes behov for modermælk mindre og din mælkemængde nedsættes. Det betyder ikke at mælken forsvinder og at du skal opgive amning, det er helt relevant i forhold til hendes alder at amme ca 3 gange dagligt og ofte vil du kunne skrue ned til 2 amninger i døgnet, når hun bliver omkring 10 måneder. Men det er helt normalt at brystspændingerne forsvinder og at det stik du tidligere har følt meget tydeligt når nedløbsrefleksen gik i gang, kan virke mindre og nogle gange slet ikke være til stede nu.
Så længe din datter er interesseret i at ligge ved brystet og die så kan du roligt gå ud fra at der kommer noget ud til hende, også selvom du ikke mærker det så tydeligt.
Andre gange vil du måske netop mærke det tydeligere fordi mælkevolumen, altså selve mængden af mælk er lidt mindre, men der vil stadig være noget at komme efter, ellers siger hun selv fra og vil dreje hovedet væk, evt. virke frustreret ...
Du fortæller at du netop har haft influenza og der er ingen tvivl om at dette også ...
... har påvirket din mælkedannelse. Det er helt normalt at netop sygdom og den stresspåvirkning der her er i kroppen, kan påvirke mælkemængden, så den nedsættes. Du kan derfor overveje om du lige skulle bruge et par dage på at lægge din datter lidt mere til, for atter at få mælkemængden lidt op. Det kan du sagtens gøre, det giver her lidt ekstra mælk at amme om natten, så at bibeholde netop amning aften, sen aften og tidlig morgen kan være en rigtig god idé :o)
Tag det stille og roligt, sørg for at få lidt mad og drikke i løbet af dagen så du populært sagt har 'noget at lave mælk af' og sørg for at få lidt hvile. Du må heller ikke fryse, sørg for at du har varme fødder og hænder og tag en ekstra trøje på, så du er varm på brystet. Læg din datter til som du plejer og i takt med at du så også selv kommer lidt til hægterne, så skulle din mælkemængde igen gerne stabilisere sig og vil som sagt fint kunne dække hendes behov indtil hun er et år, som du også giver udtryk for er et ønske. Der er ikke grund til at introducere en sutteflaske i 9 måneders alderen ... :o)
Fortsat held og lykke med det hele:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
29. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder - del 2
Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...
28. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder
Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...
Viden om børn:
Uld til børn
En gammel tommelfingerregel lyder, at alle de måneder, som ender på "r", kan uld være en fordel - det vil sige september, oktober, november, december, januar og februar.
Uld har mange fordele:
- Det har blandt andet en rigtig god isoleringsevne, så det hjælper dit barn med at holde sig varm. Uld består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft, og det gør, at ulden isolerer rigtig godt.
- Det kan absorbere 30-40 procent af sin egen vægt i væske. Det...
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.
Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)
Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!
Hilsen mor til Elias, 4 måneder.