Brev:
Bliver nedløbsrefleksen naturligt langsommere?
Hej Helen,
Lige ét spørgsmål.
Min datter er næsten 10 månder gammel. Sød, fræk og bare dejlig :0)
Er det normalt at nedløbsrefleksen i forbindelse med amning, begynder at blive svagere/langsommere langt henne i et ammeforløb?
Jeg har kun ammet min datter. Alstå ingen flaske. Ammede fuldt ud frem til ca. 6 måneder, og derefter sådan langsomt mindre og mindre. Nu ammer jeg ca. 3 gange om dagen (aften + midnat + tidlig morgen).
Har det meste af ammeforløbet haft rigelig mælk. Endda meget stor overproduktion de første måneder. Nu tror jeg, at min produktion er mere normal. Har sjældent helt spændte bryster - men hun drikker og er tilfreds. Og de skal vel heller ikke blive ved med "Dolly Parton-stilen"?
Min nedløbsrefleks har altid været meget kraftig. Mange gange har hun haft svært ved at følge med. Men her på det sidste, føler jeg at den er blevet langsommere/svagere. Der kan nogen gange gå lang tid, før mælken ...
... løber til. Jeg plejer at mærke det, så det næsten gør ondt, men her på det sidste, kan jeg nogengange næsten ikke mærke det. Og i nat oplevede jeg for første gang, at den slet ikke blev aktiveret. Det gjorde mig meget "stresset" og faktisk også meget ked af det.
Er det normalt?
Jeg og min datter er meget lykkelige for amningen. Det er bare den bedste guld-stund. Men nu er jeg blevet bange for at min amning automatisk er ved at sige stop. Ville så gerne kunne fortsætte frem til ca. et år, så jeg kan ungå at indføre flaske. Det har hun nemlig aldrig prøvet.
Men måske er det bare normalt - og ikke et tegn på at kroppen stopper?!
Men må indrømme, at jeg virkelig følte et nederlag, og nu er jeg helt nervøs for at skulle amme næste gang i aften. Det plejer aldrig at være et problem.
Jeg har den seneste 1½ uge været influenza-syg og har taget lidt panodil. Kan det have en betydning?
På forhånd tak.
Mange hilsner herfra.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Mælkedranker
Nogle børn drikker så meget mælk, at det tager pladsen op for den egentlige mad. Disse børn kalder man for mælkedrankere.
De første 6 måneder vil det lille barn naturligt leve af mælk, men i takt med at barnet bliver ældre, begynder at spise mere og mere rigtig mad, så er det vigtigt, at mængden af mælk skrues gradvist ned. Hvis barnet gennem for lang tid lever mest af mælk, vil barnet kunne komme til at mangle vigtige næringstoffer - som naturligt indtages via en almindelig sund...
Insemination
Hvis man har problemer med at blive gravide, så kan man blive behandlet med Insemination.
Insemination er den enkleste fertilitetsbehandling og den kan hjælpe, hvis manden har lettere nedsat sædkvalitet.
Behandlingen foregår ved at man fører en portion sæd direkte ind i livmoderen. På den måde springes sædcellerne den første del af vejen til ægget over og chancen for graviditet er dermed større. Derudover bruger man en 'oprenset' portion sæd, det vil sige en mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.