Brev:
Lillesøster ikke glad for rugbrød, storesøster og renlighed
Kære Helen!
Nu har jeg kigget meget med på sidelinjen, og det er nu blevet tur til et par spg. Fra min side af.
Jeg har spg. Både ang. min store pige Anna på knap 4 år og lille Lærke på knap 11 mdr. Først Lærke.
Lærke er en meget glad pige, som elsker at være ude blandt fremmede og elsker at have gæster, som hun charmer sig ind på. Hun har dog også masser af temperament, og hvis noget ikke vil som hun vil, så bliver hun meget sur.
Mit spg. Handler om mad. Lærke sover fra kl. 19-05 uden vi er inde ved hende, fra 05-06 ligger hun bare og snakker og kl 06 kommer hun op, og her sluger hun næsten hendes morgenmad (som regel havregrød og et glas vand) til aftensmaden har hun selv en tallerken, hvor hun selv spiser det vi andre får med fingerne, ved siden af suppler jeg med moset kartofler, kød og grønsager. Men alle måltider mellem morgenmaden og aftensmaden er en kamp. Det værste er rugbrøden til frokost. Jeg har prøvet flere slags rugbrød, meget forskelligt pålæg, i små bider hun selv kan tage med fingerne eller gaffel og i store bider hun slev skal bide af. Hvis hun endelig åbner munden og får noget ind, så ryger det ud lige med det samme, hun når ikke at smage på det. Jeg tror det er konsistensen og ikke smagen (til aften spiser hun alt, så virker ikke kræsen)
Mit spg. Er hvad jeg kan gøre? Skal jeg holde en pause med rugbrøden et par dage og tilbyde hende hvad??? Det skal siges, at hun er sulten, når hun tilbydes rugbrøden, for får hun tilbudt øllebrød eller modermælkserstatning lige efter spiser hun det. Hun skal starte i dagpleje om en uge og her får de jo også det fantastiske rugbrød til frokost. Håber selvfølgelig det ikke bliver et problem at spise rugbrød her, men hvis det gør, hvad ...
... skal vi så gøre i steden for, for mad skal hun jo have.
Det skal siges at Lærke ikke er den store spiser og hvis hun selv skulle bestemme, så drak hun modermælkserstatning af sutteflaske til alle måltider, men jeg har endelig fået sutteflaskerne taget væk, så hun kun får en flaske med vælling inden sengetid kl. 19 og i løbet at dagen får hun 100-200 ml. mme i kop. Hvad er dine tanker herom?
Ang. anna, så har hun mindst lige så meget temperament som sin lillesøster og hun er en rigtig selvstændig pige, som gerne vil bestemme ALT selv, hvilket jo både er godt og ondt. Anna valgte selv at smide bleen, da Lærke var 2 mdr. gammel, altså i juni 2008. Det gik godt den første mdr. hvor der ingen uheld var, men siden er det gået meget op og ned. Hun har altid afføring på toilettet, men hun tisser i bukserne mellem 1 og 4 gange i løbet af dagen. Tror egentlig godt hun kan mærke hun skal tisse, men når hun leger, så er det helt sikkert, at hun ikke går på toilettet.
Når vi ser hun står og tripper og har benene over kors, så fortæller vi hende, at vi kan se hun skal tisse og om vi skal hjælpe hende, nogen gange accepter hun det og går med på toilettet, nogen gange er det dog allerede for sent. Andre gange nægter hun totalt at hun skal tisse og flipper totalt ud. Hun bliver altid bedt om at gå på toilettet efter maden og inden vi skal noget, og får som regel også tisset, men problemet er mellem måltiderne og når hun er ude og lege. Hvis det går galt siger hun ikke noget til os eller pædagogerne i børnehave, så der kan godt gå lang tid inden vi opdager det, hvilket jo ikke er smart. Om natten har hun stadig ble på. Har du en ide til hvad vi kan gøre.
Glæder mig til at høre fra dig, på forhånd tak
Lotte
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Portionsstørrelse børn
Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.
Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg bliver nødt til at skrive igen, for at fortælle, hvor glad jeg er for at du har den her hjemmeside!
Det er så fantastisk at have et sted, hvor der er en faglig person, men også utroligt omsorgsfuld, som gider at høre og svare på alle de bekymringer og tanker man har som mor. :-D
Kærlig hilsen
Camilla, snart mor til to