Svar: Mad til 4 mdr´s dreng
Kære Gitte
Efter min mening skal du ikke sætte din drng på 'diæt' fordi han ikke må få for meget mad. At han har øget sig i vægt kan være helt normalt for hans alder og det vil sikkert regulere sig ind efterhånden som han begynder på anden mad og også begynder at blive mere og mere mobil.
Hvis ikke han allerede gør det, så vil han snart begynde at trille og forbrænder derfor mere og bruger mere energi end tidligere. Der er ikke noget i vejen med hans vægt, og du tager det helt roligt:o)
Hvis det går fin tmed grøden, så er der ikke noget i vejen for at du tilbyder ham to måltider skemad i løbet af dagen. Det kan i de første dage være en god idé at give samme måltid to gange dagligt, så han vænner sig til det, men herefter kan du udskifte det enen måltid, enten til et andet grødmåltid eller til en portion grøntsagsmos.
I begyndelsen er det forskelligt, hvor meget børn spiser. Nogle starter i det små med smagsprøver, hvor andre spiser rigtig godt med det samme. Jo mere barnet spiser, ...
... jo mere vil et skemåltid udgøre det for et tidligere flaskemåltid og man kan i stedet for tilbyde barnet vand eller mælk af kop. Så længe din dreng kun spiser lidt, skal du fortat give ham flaske som tidligere.
En plan med to måltider skemad, kan se således ud:
Morgen: flaske
Formiddag:: grød og evt. flaske
Frokost: flaske
Eftermiddag: flaske
Aften: kartoffelmos/grøntsagmos, grød, lidt frugtmos til dessert (hvad du nu synes) og evt. flaske
Sen aften: flaske
Nat: flaske
Sålænge din søn er under 9 mdr. skal størstedelen af den mælk han får stadig være modermælkserstatning. Din søn er sådan lige på grønsen til at man kan regne med tommelfingerreglen om at mællkeindtaget skal være ca 1/6 af hans vægt. Bruger vi dog denne udregning, så må din søn gerne få 1300 ml i døgnet. Jeg vil dog foreslå dig at du bibeholder de 900 ml og så indfører 2 måltider grød/mos f.eks. formiddag og aften. Mælkemængden i grøden tæller også med.
Håber ovenstående hjalp dig videre frem. Fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Modermælkserstatning
Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.
Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...
Hormonbehandling
Hormonbehandling i forbindelse med fertilitet bliver brugt til at stimulere æggestokkene til at udvikle og modne flere ægblærer (follikler). Ved en almindelig cyklus udvikles normalt én ægblære, og ved hormonstimulation tilstræber man, at der modnes mindst 4 æg. I nogle tilfælde kan der udtages mellem 8-12 æg.
Der findes forskellige typer af hormonbehandling, og hvilken type der vælges afhænger af den enkelte kvinde, årsagerne til barnløshed, og evt. tidligere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.
Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.
Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.
Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder