Svar: Stop af nat- og morgenmad
Hej Lea
Det er normalt en god idé at beholde amning/flaske tidlig morgen, så længe Matthes ikke er ældre end han er. De fleste børn er omkring 10 måneder inden de kan undvære mælk om morgenen.
Det handler om at hvis han får mælk kl 05, så vil han for det første kunne sove lidt længere, hvilket de fleste af os synes er rart :o) og så behøver han ikke mælk om formiddagen, men begynder at kunne blive puttet uden at forbinde dette med bryst eller flaske. Samtidig kan det være fornuftigt at holde mælkeindtaget på dagens ydertider - aften, sen aften og tidlig morgen, for at give plads til mere sufficient mad dagen igennem. Hvis barnet skal indtage en stor del mælk i dagtimerne, så vil det naturligt spille ind på madindtaget.
Men når det er sagt, så synes jeg dog også du kan lade det komme an på en prøve, jeg kan sagtens forstå dine bevæggrunde for dit valg og I må forsøge jer lidt frem. Du fortæller at han nogle dage af sig selv springer ...
... morgenamningen over og ud fra den plan du har sendt, så lyder hans mælkeindtag om formiddagen ikke til at være for voldsomt. Det er bestemt et forsøg værd. Han får jo også flaske sen aften og er på den måde fyldt op inden natten :o)
Du skal nok ikke forvente at Matthes kan sove til kl. 8 uden at få mælk - det er for mange timer. Men hvis han vågner lidt tidligere, så kunne I jo også fint starte dagen med lidt morgengrød allerede kl. 7-7.30. Det vil være helt okay og sandsynligvis passe fint med den rytme I senere vil få, når han skal til at passes ude ...
For at sikre ham mælk nok så vil det sandsynligvis passe godt at bibeholde lidt mme om formiddagen inden lur, ligesom han til morgengrøden også kan få lidt mme af kop. Og han vil måske også fortsat have behov for sin eftermiddagsflaske, hvor han lyder til at være sulten :o)
Så grønt lys herfra for at forsøge at starte dagen med morgengrød i stedet for amning. Held og lykke med det:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. juli 2025 | Kost og ernæring | 2 år, 11 mdr.
Kære Helen, Det er første gang, jeg skriver til dig, og der kommer...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
Viden om børn:
Pudendusblokade ved fødsel
Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.
Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.
Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet