Brev:
Mad- og søvnvaner - lever af mælk
Hej Helen.
Katharina er jordens dejligste og gladeste pige og fra den 18. januar 2008. Jeg går hjemme og vi nyder hinanden 24/7.
Hun er meget nysgerrig med alt, og konstant aktiv, sover kun to gange 20 min. til en time om dagen. Lægen siger hun ikke virker som et barn der "kun" får bryst.
Hun har siden uge 25 næsten konstant haft tænder på vej, så nu mangler hun kun 4 kindtænder. Inden uge 25, lagde jeg hende bare i liften, hvor hun så lå stille til hun faldt i søvn, det var dejlig nemt. Efter uge 25, vil hun kun sove, hvis hun ved jeg er der.
Hun mærker efter mig i søvne, og hvis jeg ikke er der vågner hun. Starter hun med én høj lyd, venter lidt, så sætter hun sig op og putter lidt mere lyd på, og til sidst græder hun hjerteskærende og begynder at kravle hen over sengen. Så det er blevet til at hun sover i min seng, og bruger babserne som sut, også hele natten ca. en gang i timen. Hvis jeg prøver med en sut, som hun ellers var glad for ind til hun fik en virus i munden i oktober måned, panikker hun og rejser sig op, til jeg til sidst giver efter og giver hende badsen, så falder hun ...
... straks til ro igen, og giver mig for det meste et kys og et kram, inden hun tager babsen.
Hun vil smage alt hvad jeg får at spise og drikke, men hun gider ikke rigtig spise noget. Når hun får det i munden, piller hun det ud igen og leger meget med maden eller kaster det efter hunden eller på gulvet. Når hun ser mad, starter hun i øvrigt med at lave opkastfornemmelser, inden hun ved hvad det er. Hun kan godt lide vand fra en kop, men vil derefter have babs.
Det eneste faste jeg kan få i hende er 100g. Danone om morgenen. Jeg har prøvet alt muligt mad på glas, div. vælling og erstatning, lavet div. mos, som mine tre drenge var vilde med da de var i samme alder, prøvet med rugfler, rugbrød, div. former for hvidt brød m.m., lavet pasta retter, ris retter og ligende. Hun vil gerne spise lidt pasta uden noget, men bliver hurtigt træt af det, moser det i hænderne og smider det så på gulvet.
Mine tre drenge har alle været brystbørn, også om natten, men kun hver tredie time. De to første til de var 18 md, og den sidste til han var 10 md. da jeg skulle starte som dagplejemor. Men de har ikke været som Katharina.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Udstyr til nyfødt - tjekliste
Når du er gravid og første gang besøger en babyudstyrsforretning, så kan du blive helt svimmel over alt det udstyr du kan købe. Tænk fremad når du skal vælge - meget babyudstyr er dyrt og bruges kun i kort tid. Derfor kan visse ting med fordel købes brugt, eller måske kan I låne eller arve. Det kan godt betale sig.
En tjekliste over babyudstyr, som kan være godt have have klar før fødslen:
- Autostol - nødvendigt, hvis I skal fragte baby i bil fra sygehuset og...
Krydderurter
På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.
"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.