Brev:
Sove hos mor og far - 20 mdr.
Kære Helen
Ja, så har jeg brug lidt hjælp igen.
Mine piger er blevet 20 mdr nu. Fantastisk, det bliver nu nemmere og nemmere med tvillinger.
Vi har problemer med at de ikke vil sove om natten, dvs vågner x flere og ender i vores seng, da vi ikke kan være oppe hele natten. Når de rammer hovedpuden i vores seng sover de omgående. Tryghed!??
De vil gerne falde i søvn i deres egen seng, det tager dog 1 time nogengange, andre gange kun 15 min. De kommer i seng ca kl 19.30 Vi synger for dem og sidder og holder dem i hånden. Det er også okay, når det tager 15 min, men en hel time, så er vi brugte. Efter ca 1-2 timer begynder de at vågne grædende på skift. Før hen kunne vi bare lige røre lidt ved dem eller fx give sutten og så sov de videre, men nu er de vågne og vil ind i vores seng for at ...
... sove. Det er også okay, hvis det er i løbet af natten, men allerede kl 22, hvor de gerne vil have at mor eller far skal blive i sengen hos dem, hvilket betyder at vores aften forsvinder fuldstændig. Ligeledes er Tvilling A far syg, så det er kun ham der dur, hvis han er hjemme og omvendt med tvilling B.
Forresten de sover ca 2 timer til middag.
Dvs. hvordan får vi dem til at sove i egen seng hele natten uden at vågne x flere? Egentlig tror jeg det kan tælles på en hånd, hvor mange nætter de har sovet i deres egen seng. Jeg kan ikke huske at jeg har sovet 4 timer i træk efter tvillingerne er kommet til verden. Bare du kan trøste med at det bliver bedre.
Lige en ting mere: Stædighed. De er så stædige. Vil ikke have flyverdragt på, så ikke tøj på osv. Begynder det allerede i den alder?
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Flaskegivning
Når du giver dit barn flaske, så er det vigtigt, at du gør det til en hyggestund for jer begge. Det er vigtigt, at du sidder godt, og det er vigtigt, at dit barn har kropskontakt, når det spiser. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan sidde med dit barn i din favn og ikke lader barnet ligge alene med flasken.
Når du sidder med dit barn i dine arme og giver barnet flaske, så sørg for, at barnet en gang imellem får en pause, hvor det har mulighed for at komme af med en bøvs. Sid...
Opbevaring af modermælk
Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.
Holdbarhed for ny udmalket mælk:
3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.