Svar: Problemer med at sove om natten
Kære Marianne
Det lyder umiddelbart som om at jeres dreng har behov for lidt mere mælk og mad i løbet af dagen, han lyder jo sulten om natten, når han er så søgende som han er og det lyder til at være et helt reelt behov der gør, at han efterspørger brystet så meget.
I forhold til at han nu er 7 måneder gammel, så er mit forslag til en dagsplan således:
Tidlig morgen 05/06: Ammes og sover lidt videre i mors seng.
Morgen 7.30-8: Havregrød, vand af kop
Formiddag 9.30: Frugtmos (jerntilskud), frisk blød frugt i hånden at sutte på, det kan være appelsinbåde, blomme, fersken eller lignende, vand af kop.
Puttes til formiddagslur
Frokost 12: Grøntsagsmos med kød eller fisk og tilbydes ristede rugbrødsstænger, agurkeskiver eller lignende i hånden at gnaske lidt i. Det kan være rester fra aftensmaden eller babymos fra glas som du køber og giver. Vand af kop.
Ammes og puttes til middagslur ca 13-13.30
Eftermiddag 15.30: Flerkornsgrød med frugtmos, frisk blød frugt i hånden at sutte på, vand af kop og evt. amning (efter behov)
Aften 18: Grøntsagsmos med kød eller fisk, mere og mere udgangspunkt i jeres mad, ris med lidt sovs, kogte grøntsager i hånden at gumle på ved siden af mosen der gives med ske, små stykker af indmaden af en frikadelle osv. Vand af kop.
Ammes og puttes til natten ca kl. 19.30-20. Puttes i egen seng ligesom ...
... nu
Sen aften 23-24: Ammes og puttes atter tilbage til egen seng, hvor han sover uden mælk til næste morgen tidlig.
Det er rigtig fint at far tager over om natten og hvis jeres dreng har spist som ovenstående plan foreskriver, så er det fint at tilbyde lidt vand og ellers berolige ham til at sove videre.
Du skriver at an for lidt modermælk i stuen og herefter puttes og jeg kan ikke ud af dit brev se, hvordan du oplever din mælkemængde. Du kan naturligvis overveje om I skal forsøge med en flaske om aftenen, det vil for det første gøre at far måske lettere kan tage over, det vil også give et indtryk af hvor meget mælk jeres dreng reelt drikker og har behov for, for bagefter at falde til ro. I flasken kan være udmalket modermælk eller modermælkserstatning, sidstnævnte kan mætte lidt mere end modermælk gør. Hvis du skønner at du har masser af mælk til ham og amningen går forrygende, så er der naturligvis absolut ikke grund til at introducere en flaske, men da det er første gang du skriver til mig, så kender jeg dig ikke og ved ikke hvordan det i øvrigt går med amning og hvad du generelt tænker :o)
Det er amningen kl. 02 I skal springe over, de øvrige amninger er helt relevante i forhold til hans alder.
Jeg håber ovenstående giver en idé om hvad I kan forvente i hans alder og hvor I evt. kan sætte ind med lidt ændringer.
Fortsat held og lykke med ham.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Spinat
Når børn er 6 mdr gamle må de gerne begynde at få lidt spinat.
Du skal dog være opmærksom på, at spinat indeholder Nitrat, og det bør derfor ikke fylde mere end 1/10 af portionen eller alternativt kun gives med 14 dages mellemrum.
Læs mere i min bog Helens bog om børn og mad
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet