Brev:
Optrapper amning om natten
Hej Helen.
Jeg er endnu engang nødt til at få dit syn på sagen...
Jeg er i tvivl om hvad der foregår. Min datter på snart 8 mdr. har ellers så fint selv reguleret amningerne ned om natten. Sidst begyndte hun at springe den kl ca 3 over, sådan at hun blev ammet inden sengetid ca 19 (begge bryster), omkring midnat og så tidlig morgen v 5 tiden. Det har så været sådan indtil for en uge siden. Her begyndte hun ligesom at rykke amningerne frem til 23 og 4 og de sidste par nætter har hun så vågnet kl 23, 2, 4,5,6... Ikke så sjovt. Selvfølgelig får hun ikke mad alle gange. Jeg giver mad 2 gange i løbet af natten og hvis jeg ikke kan få hende beroliget får hun kun lov at sutte kort og så over i sin egen seng igen.
Selvom nogle af opvågningerne muligvis skyldes 4 nye tænder, vil jeg så nødig risikere at hun optrapper amningerne, nu gik det lige så godt. Her i nat vågnede hun kl 23 hvor jeg gav hende mad fra begge ...
... bryster for første gang på dette tidspunkt. Hun sov så til tre hvor jeg gav hende mad, da hun var lysvågen af at brokke sig/græde (får ikke lov til at ligge og græde). Herefter vågnede hun kl 6 men jeg gav hende ikke bryst - først havregrød kl 7. Hun spiste kun næsten op (1 1/2dcl).
Altså sover hun kun sammenhængende max 4 timer om natten. Hun virker ikke specielt sulten om dagen...Har overvejet at give lidt mme af glas om aftenen for måske at få hende til at droppe - hvad jeg tror bare er dårlig vane - de mange opvågninger...
Og når hun har sovet dårligt om natten de sidste mange nætter...ja så har hun også kun sovet 3x30min om dagen. Har derfor været pjevset og ikke rigtig til at få så meget mad i. Og helt umuligt at vedholde rytmen "spise-lege-sove".
Hvad kan ændringen mon skyldes? Har brug for dine tanker, så jeg ikke ender med en rigtig ond cirkel Det skulle jo meget gerne gå den anden vej!
Line
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
Viden om børn:
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Menstruation - efter fødsel
Det er meget forskelligt, hvornår menstruationen begynder igen efter en fødsel. Hos nogle kvinder kommer menstruationen allerede efter ca. 8 uger, men det er også helt normalt, at menstruationen først kommer et år efter, at du har født.
Hvis du ammer, vil det ofte udskyde din menstruation, så menstruationen først vender tilbage, når du begynder at trappe ned i antallet af amninger eller helt er stoppet. Men menstruationen kan vende tilbage på forskelligt tidspunkt, uanset om du...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.