Brev:
Falde i søvn uden brystet i munden
Kære Helen
Har tidligere skrevet fordi vi ikke kunne få vores lille datter på 6 uger til at sove før kl. 3 om natten. Det er blevet lidt bedre nu, da hun sover omkring midnat nu.
I løbet af dagen og om aftenen falder hun ofte i søvn ved mit bryst. Jeg lægger hende derefter over min skulder. Når jeg så lægger hende i liften, vågner hun kort tid efter. Jeg har både prøvet at lade hende ligge kort tid og lang tid på min skulder.
Hvornår er det bedst at lægge hende fra mig, lige når hun er faldet i søvn, efter et stykke tid når hun er i dyb søvn eller?
Men vi vil egentlig gerne fra det med, at hun bruger mit bryst til at falde i søvn ved. Men ellers skal hun igennem en hysterisk grædetur på armen, inden hun giver op og falder i søvn. Derefter kan vi ...
... lægge hende. Det er sjældent, hun bare kan ligge selv og falde i søvn. Hvordan lader vi hende bedst falde i søvn?
Hun kan generelt godt lide at ligge og sove på armen eller skulderen af os. Vi synes, det det er dejligt, men den tid, hun sover, skal som regel bruges til oprydning osv. Desuden skal hun heller ikke vænnes til at falde i søvn/sove hos os. Eller det er måske ok, så længe hun ikke er ældre? I barnevognen falder hun let i søvn, men da vi bor i lejlighed, er det ikke altid, det er muligt.
Vi kæmper desuden lidt med hende for at få hende til at tage en sut, så det ikke kun er mit bryst, der dur. Har du nogle gode råd til det? Jeg bruger suttebrikker, når jeg ammer - ved ikke om det kan have betydning….
På forhånd tak.
Venlig hilsen
Emilias mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Rodfrugter
Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.
Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.
Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...
Orlov
Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.
I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...