Brev:
Vil ikke falde i søvn selv
Hej
Vores datter er nu 8½ måned gammel og vejer 7 kg. Hun kravler rundt og rejser sig op af alting og er altid en glad pige. Om dagen har vi ingen problemer med at få hende til at sove i barnevognen på altanen. Her sover hun 2 gange om dagen - én gang formiddag og én gang eftermiddag. Hun sover typisk 2-2½ time hver gang.
Vi har nu den seneste måned haft problemer om aftenen når hun bliver lagt i seng. Vi giver flaske kl. 19.30 inde på hendes værelse med lyset slukket. Bagefter ligger vi hende i sengen, giver hende sut og prøver at berolige hende. Nu starter showet! Hun rejser sig op i sengen og hiver i tremmerne og skriger på os. Vi har forsøgt at blive i værelset og sidde på en stol ved siden af, men så griner hun bare og tror at vi skal lege til trods for at vi kigger væk og ikke snakker med hende.
Vi har den seneste tid prøvet at sidde med hende og ligge med hende i vores seng for at få hende til at falde i søvn, ...
... men det er jo absolut ikke en metode vi ønsker at indføre fast! - Er dette blot en periode hun er inde i, og går over af sig selv - eller har du nogen råd til hvad vi kan gøre?
Er det egentlig ok at lade hende græde lidt inde i sengen inden vi går derind når hun "kun" er 8-9 måneder . . lige nu venter vi som regel 3-5 minutter inden vi går derind.
Generelt er hun meget urolig om natten, og vågner flere gange og skal ligges ned og have sut - dette hører måske også bare med til at perioden i øjeblikket er meget urolig med kravleri osv?
Jeg tror også at hun ville sove bedre om natten hvis hun dog bare ville spise noget om dagen, men spiseri har aldrig været et hit og som du kan se på hendes vægt (7kg) så er hun jo en lille pige.
Nogen gode råd til en mere rolig aften og nat for os voksne og også for lille Mathilde? Sover hun måske for meget om dagen - skal vi vække hende?
Sikke mange spørgsmål - På forhånd tak for hjælpen.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Fed creme til børneeksem
Har dit barn børneeksem, er det vigtigt med en god hudpleje - og fedtcremer med en høj fedtprocent forebygger hudeksem. Hudpleje er vigtigt året rundt, men især i vinterperioden, hvor den kolde luft udtørrer huden ekstra meget, er det ekstra vigtigt med en god creme.
Til både behandling og forebyggelse af børneeksem, er det vigtigt at vælge fed creme fremfor lotion. En lotion indeholder meget vand og fordamper derfor hurtigt fra huden, og giver derfor ikke huden den nødvendige...
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.