Brev:
Natteroderi og bidevane
Kære Helen.
Så må vi have dit råd på ny:-)
Mine dejlige tvillinger på 10 mdr. er glade, kravler og står op over det hele, leger og udforsker alt det de kan komme i nærheden af. Jeg vil mene de er hvor de skal være, når man er 10 mdr.!
Vi har før skrevet ind omkring dagsrytme og søvn, hvilke også går forrygende om dagen! Men ligeså snart vi når kl. 23 bliver alting et mareridt!!
De vågner begge på skift i skrig og er hverken til at trøste eller nå ind til. Det gør de omtrent tre gange hver, i nattens løb. Så kan du næsten regne ud, at vi er ved at være godt tyndslidte!
Vi tænker ofte om vi gør noget forkert, siden de som 10 mdr. stadig ikke sover igennem? Eller er det bare sådan det er lige nu?
Vi har tidligere beskrevet at Benjamin har været den ”nemme” og faktisk har sovet rigtig flot det meste af hans korte liv, hvor Mathilde det meste at tiden har udfordret os:) men nu har han ligesom fuldt trop og kører samme stil som Mathilde.
Om natten når de vågner og er kede af det, prøver vi at trøste ved at tage dem op eller bare sidde ved siden af dem og lægge en hånd på deres mave. Alt dette hjælper for det meste (ikke altid) kun på Mathilde, Benjamin stopper først når han får en flaske og så alligevel ikke altid. Han reagerer slet ikke på en håndspålæggelse, han skal op og have skuldertid, som vi kalder det! Det er som om de er i deres egen osteklokke og vi kan ikke trænge igennem. Al denne trøsten kan vare fra 10 minutter til en time! Eller mere…
Vi ved godt at de går igennem en rivende udvikling lige nu pga. at de kan kravle, der bare sker mere, samt de selvfølgelig er blevet mere bevidste. Men vi synes det efterhånden har varet en evighed og er ved at tage overhånd. Jeg vil mene det begyndte da de blev 8,5-9 mdr. Før det gik det faktisk ok, selvom de heller ikke sov igennem.
Vi kører denne dagsrytme som ser således ud, da de skal starte i vuggestue den 5. januar og er efter aftale med pædagogerne:
200 ...
... ml. ME mellem 5 – 6
Øllebrød mellem 7 – 8
Formiddagslur mellem 9 – 10
Frokost mellem 11 – 11:30 Rugbrødhapser og grød. Vand af kop
Eftermiddagslur mellem 12:30 – 14:30
Mellemmåltid mellem 15:00 – 15:30 bolle med smør eller grød
Aftensmad kl. 18. Hvad vi spiser eller kartoffelmos med kød og grønt
Godnat flaske 200 ml ME kl. 19:30 og putter for det meste uden bøvl! Kan sagtens selv falde i søvn:)
Benjamin ruller om på maven og sover med det samme. Mathilde skal have en hånd på sig før hun falder til ro. Det tager ca. fra 5 min til en halv time!
Så er det mareridtet starter. De får deres drømmeflaske på 200 ml ME ca. ved 23 – tiden, sover som regel også videre, men kun en times tid. Så er det de begynder på deres skrig og skrål.
Jeg synes efterhånden vi har prøvet mange måder, for at få dem til at sove en hel nat, men uden held!
Jeg synes de spiser godt i løbet af dagen og burde være mætte til natten, men alligevel tér de sig som om de ikke har fået nok mad og agerer MEGET sultne.
Hvad kan vi gøre for at de sover bedre om natten og vi snart kan få et større overskud til det daglige og den store knægt?
Hvornår skal de af med flasken om natten og hvor meget mælk skal de have på et døgn med den alder de har nu?
Hvornår skal de helt væk fra flasken?
Benjamin er blevet en lille ”bider”. Hvordan får vi ham til at stoppe? For han har efterhånden fået mange tænder og kan bide ret hårdt:)
Håber du kan danne dig et blik af vores problemer i mit lidt for lange brev og komme med den helt ultimative løsning! :) (ønsketænkning)
Med venlig hilsen
Charlotte
P.S. Jeg må nok hellere lige tilføje en mindre detalje, som hedder en flytning den 27. nov. Min store søn skiftede skole den 10. dec. Efterfølgende sygdom i form af opkast og dårlig mave i 13 døgn for os alle 5 samtidig og alt det andet som december medfører!! (juleræs, nytår, osv osv) måske det har en afgørende faktor i alt det her hurlumhej?
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Menstruation - efter fødsel
Det er meget forskelligt, hvornår menstruationen begynder igen efter en fødsel. Hos nogle kvinder kommer menstruationen allerede efter ca. 8 uger, men det er også helt normalt, at menstruationen først kommer et år efter, at du har født.
Hvis du ammer, vil det ofte udskyde din menstruation, så menstruationen først vender tilbage, når du begynder at trappe ned i antallet af amninger eller helt er stoppet. Men menstruationen kan vende tilbage på forskelligt tidspunkt, uanset om du...
Morgenmad og børn
Børn har brug for et solidt morgenmåltid, efter at have sovet en hel nat, og så de har energi og overskud til at lege, lære og udvikles hele dagen. Det betyder, at f.eks. en portion yoghurt ofte ikke vil være nok.
Til børn i alderen 1-2 år kan du f.eks. give:
- Havregrød, øllebrød eller anden type af grød. Gerne med lidt frisk frugt og bær.
- A38, tykmælk eller neutral letmælksyoghurt med rugbrødsdrys eller havregryn.
- Grovbrød, grovere boller f.eks....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.