Svar: Amning, nedtrapning og mme af kop
Hej med dig
Man trapper normalt amningerne ud om dagen, først fjernes formiddagsamningen, derefter amningen om eftermiddagen (erstattes af en grød), så amningen inden middagslur. Derefter fjerner man normalt amningen sen aften eller tidlig morgen og den sidste amning der fjernes, er ofte amningen inden putning om aftenen.
Man bibeholder altså normalt amningerne aften, sen aften og tidlig morgen længst, så når jeg anbefaler to amninger dagligt, vil det normalt være sådan, at man ammer enten aften og sen aften eller aften og tidlig morgen.
Hvis man er nødt til at stoppe amning inden og barnet ikke vil tage flaske, så er det naturligt svært at tilbyde barnet mælk på disse tidspunkter. Barnet kan jo spise af både flaske og bryst, når det sover og bare sove videre, men barnet kan af gode grunde ikke drikke af kop, når det sover ... I givet fald er man så nødt til at tilbyde barnet mælk af kop i løbet af dagen og her skal man så være sikker på at det ikke påvirker indtaget af mad for meget. Derudover må man bruge mælk i ...
... madlavningen som du også gør.
Man kan jo aldrig vide præcist, hvor meget barnet får når man ammer. Men de fleste børn vil i din datters alder drikke ca 750ml mælk dagligt og mellem 9-12 måneder nedsættes mængden til ca 500ml dagligt, som vil være barnet behov fremover.
I 9 måneders alderen vil det være rigtig fint, hvis du kunne amme tidlig morgen, eftermiddag og aften og stille og roligt vil eftermiddagsamningen så blive erstattet af en portion tykmælk eller lignende surmælksprodukt (som jo også tæller med i mælkeregnskabet). Fra 9 måneders alderen kan komælk begynde at udgøre en større del af din datters indtag, men modermælk eller modermælkserstatning er stadig vigtigt. Og det er helt rigtigt, at hvis du sørger for at hun får 400ml mme dagligt, så bliver hendes jernbehov dækket, derudover kan hun så få lidt yoghurt og lidt sødmælk af en kop og så er hendes mælkebehov på ca ½ liter dækket ind :o)
Jeg håber ovenstående giver dig de svar du søger og at du hermed er hjulpet videre på vej. Ha' en rigtig dejlig juleaften.
Glædelig jul!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
Viden om børn:
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Hjemmefødsel
Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.
Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...