Brev:
Kan ikke falde til ro efter amning
Kære Helen
D. 3. december kom vores lille datter til verden. Vi synes, hun er den dejligste lille prinsesse, men hun giver os nogle udfordringer, der måske er helt normale - men da vi er førstegangsforældre, har vi ikke noget sammenligningsgrundlag.
Vi læser alle vegne, at babyer de første to uger spiser 6-10 gange, bliver skiftet og sover, samt at de - når de spiser - skal spise ca. 20 min. på det ene bryst og 20 min. på det andet.
Nu er hun 2½ uge gammel, og indtil nu ser det således ud:
Hun spiser 5-6 gange i døgnet. Hun slubrer maden (brystamning) i sig i ca. 10 min, hvor det for det meste lykkes hende at tømme det ene bryst. En enkelt eller 2 gange i døgnet vil hun også godtage at spise fra det andet bryst efter et bleskift.
Dvs. det sædvanlige er, at hun efter 10 min ikke vil have mere og bare ser rigtig træt ud.
I de næste 5-10 minutter blever der bøvset og gylpet.
Så begynder kampen med maven/tarmene (tror vi). Hun ømmer sig tydeligvis, trækker ...
... benene op og græder. Når vi holder hende på maven, mens vi sætter hende op, falder hun kortvarigt til ro. Vi forsøger også at lægge hende lidt på maven, massere maven, holde hende ind til os, give hende sut og prøve at tilbyde hende mere mad mm. Alt sammen virker kortvarigt (dog virker det med maden oftest ikke - hun griber og griber efter brystvorten men tager ikke fat - i stedet strækker hun sig som en flitsbue og skriger). Til sidst - 1½ til 2 timer efter hun påbegyndte spisningen - kan vi gående vugge hende i søvn.
Indtil videre ser vægten ok ud, men vi er alligevel lidt bekymrede, da det virker som om, hun bruger meget energi på maveonde og putning (ligeledes gør vi forældre), og pga. den lange putning får hun heller ikke så lang tids søvn, inden hun bliver sulten igen.
Det skal dog nævnes, at der er masser af våde bleer og afføring.
Har du et godt råd til, hvordan vi hurtigere får hende til at falde til ro og evt. afhjælper hendes maveproblemer?
Med venlig hilsen
Katrine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
Viden om børn:
Præmature allergidisponerede spædbørn
Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Derfor må man altid tage individuelle hensyn, hvor det vigtigste er, at barnet kommer i trivsel.
Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring, og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet en special erstatning.
Det vides ikke, hvor længe det er...
Omsorgsdage
Omsorgsdage er dage, hvor du med fuld løn kan holde fri sammen med dit barn.
Er du offentligt ansat, og er du blevet forælder efter den 1. oktober 2005, har du ret til 2 årlige omsorgsdage per barn. Retten gælder fra og med fødselsåret og til og med det år, hvor barnet fylder 7 år.
Hvis du er ansat i en privat virksomhed, vil det fremgå af din overenskomst, kontrakt eller lignende, om du har ret til omsorgsdage.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.