Brev:
Vil ikke falde i søvn om aftenen og sover ofte dårligt om natten
Kære Helen,
Vores søn er 11 mdr. Han er for tidligt født (6 uger) og vejede 1900 gram. Nu er han over 8 kg. er super glad - der er totalt tons på om dagen - og han trives godt og spiser rigtig flot og varieret.
Han har hidtil sovet fantastisk - jeg har ammet ham indtil han var 8m. Han lærte først at tage flaske på det tidspunkt. Nu får han 1-2 flasker om dagen og én til natten. Den sidste 1 1/2 mdr. er det gået rigtig dårligt med at sove og med at falde i søvn. Af og til er jeg nødt til at give ham en flaske om natten, som han tager i ét hug - uden det påvirker hans appetit om dagen. Han sover i vores soveværelse - vi har ikke noget værelse til ham - og får det ikke inden for det næste års tid. Han flipper helt ud når vi lægger ham i tremmesengen.
Han rejser sig op, smider sutten på gulvet og græder hjerteskærende. Hvis jeg tager ham op stopper han, men hvis jeg går rundt med ham flitser han og hvis jeg lægger mig ned sammen med ham i vores seng - karter han rundt i sengen og jeg er nødt til at holde ham fast for ...
... at han ikke styrter ned. Det tager mellem 3 kvarter og 2 timer om aftenen og jeg er helt smadret. Især fordi han ofte vågner om natten og kan have svært ved at falde til ro igen (nogle gange 1 time..).
Dertil skal det dog siges, at vi indimellem (men sjældent) er heldige at han falder i søvn selv i sin seng og sover helt igennem. Men jeg kan ikke gennemskue, hvad det er, der skal til. Om dagen sover han fantastisk - 2 timer om formiddagen og 1 -2 timer om eftermiddagen. Han er ikke startet vuggestue endnu, men er hjemme hos sin far, som er på barsel. Han er rigtig farsyg nu, men glad for os begge om aftenen, så det er ligegyldigt, hvem af os der lægger ham.
Han er rigtig glad, sød og kærlig om dagen - sund og rask - kravler rundt og rejser sig op hvor det er muligt - klapper, snakker og griner. Han hader bare det aften show - og det gør vi snart også, for det har stået på for længe (i øvrigt er jeg gravid igen, og det hjælper ikke på trætheden..;o)..). Håber du har et godt råd.
Med venlig hilsen
mor til snart to
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Trøske
Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt, men meget ubehageligt for barnet, og det bør derfor behandles.
Trøske er meget almindeligt de første måneder efter fødslen, og det kan være svært at vurdere, hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen, og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligvis tale om...
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...