Brev:
Spiser ikke pænt og sparker dynen af
Kære Helen
Tak for dit seneste svar omkring variation i maden. Det går stille og roligt fremad. Freya spiser nu kun grød til morgenmad og med stor tålmodighed er det efterhånden lykkedes at få hende til at spise lidt kød og grøntsager til frokost og aften (udover brød som gik fint nok).
Kun hvis hun er meget træt er det nødvendigt at fylde op med grød inden natten. De fleste dage er vi også nede på 2 daglige lure. Hun er begyndt at vågne og få en flaske mellem kl. 2 og 4 om natten. Til gengæld sover hun ofte til ved 6-tiden (tidligere vågnede hun altid mellem 4.30 og 5, så det er luksus;o).
Lige 3 spørgsmål i denne omgang;o)
1. Freya bruger ikke sut, men tommeltot. Når hun får grød sidder hun konsekvent og sutter på tommeltot. Trækker den ud, når hun vil have en skefuld - og putter den så ind igen. ...
... Hun gør det ikke med anden mad. Hvad kan det mon skyldes - og kan vi gøre noget?
2. Freya vil ofte spise frokost og aftensmad selv. Efter de første mundfulde kaster hun bevidst noget af maden på gulvet og griner, når vi samler den op. Vi lader hende gøre det - så længe hun også får spist noget. Vi forsøger at være meget tålmodige og ikke give hende opmærksomhed, når hun sidder mindre pænt ved bordet. Det er et stort arbejde hver gang, så vi har lige behov for at vide, om vi er på rette spor.
3. Freya har været forkølet i en måned nu - der er kun lidt rindende næse (klart udflåd), men alligevel er det lang tid. Vi tænker om det kan hænge sammen med, at hun konsekvent sparker dynen af om natten. Vi er nu gået over til uldundertøj for at forebygge lidt - har du andre råd?
Mange hilsner og god jul fra
Freyas mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Legetøj til baby og børn
Barnet har bedst af det nære samspil, der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt, at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.
Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet passe til barnets lille hånd, og det er vigtigt, at legetøjet også egner sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Brug så vidt muligt legetøj,...
Renlighed
Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.
De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.
At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.