Svar: Vores søn har aldrig sovet særlig godt
Kære trætte mor
Det lyder som om at jeres dreng har det jeg kalder for vanebetinget afbrudt søvn og dette nævner jeg fordi du skriver: "... der går kun en halv time imellem han vågner op og græder. Men falder hurtig i søvn igen når han får sin sut."
Det lyder som om at jeres dreng har lært at han kun kan sove, hvis han har sin sut i munden. Når han er faldet i søvn og kæben slappes af (efter ½ times tid) så falder sutten ud og så vågner han fordi han ikke kan sove uden. Når I så putter sutten i munden igen, så sover han trygt og roligt videre, indtil den atter kommer ud og I putter den i munden ...
Jeg tror det er på tide at I skruer lidt ned for serviceniveauet, hvad angår sut og brug af sut i det hele taget. Han må gerne få sut, når han er ked af det og når han skal sove, men som udgangspunkt skal han ...
... ikke have sut hele tiden og slet ikke hele natten igennem. Hvis han har brug for sut, så skal han også selv kunne tage den i munden. Det kan man godt, når man er 13 måneder gammel. Det er således helt okay at han vågner op og har brug for sin sut i løbet af natten, men han skal selv finde den og putte den i munden og sove videre - uden jeres hjælp.
Prøv om I kan skrue behovet for sut ned dagen igennem, så det stille og roligt bliver mindre og mindre han bruger den. Prøv også at give ham sutten i hånden, hver gang han skal have den, så han selv lærer at putte den i munden og gør det også om natten. Læg så samtidig flere sutter omkring ham i sengen, så han selv har en chance for at finde en sut om natten og få den trøst han søger - uden I behøver stige ud af sengen :o)
Fortsat held og lykke med ham og rigtig god jul :o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
26. juli 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Jeg er førstegangsforælder og mor til en dejlig dreng på fem...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
Viden om børn:
Sikkerhed i hjemmet
Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.
Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.
Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.
Gå...
Mødregruppe
De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.
Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.
Det kan være en stor glæde at mødes med andre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...