Svar: Min datter vil ikke spise af flaske
Kære Lene
Tillykke med din lille perle :o)
Nogle børn foretrækker bare en ægte vare og det kan man jo et eller andet ikke fortænke hende i, hun synes naturligvis det er langt rarere at die på et bryst end på et stykke gummi eller silicone ...
Det lyder dog relevant at lære hende at tage flaske, når du skal være væk fra hende i 5 uger, på det tidspunkt er hun jo stadig kun ca 4 måneder gammel og hendes mælkebehov er stort.
Det bedste du kan gøre er at forsøge med din egen mælk i flasken, du kan malke lidt ud og prøve med det, så kender hun smagen og skal kun forholde sig til at sutte på en flaske.
Derudover kan det være en god idé at lade far forsøge sig, da han ikke forbindes med amning eller lade en helt tredie prøve, f.eks. en bedstemor, imens du og far går en tur. Hvis I ikke er der og hun er sulten så vil hun måske acceptere.
Det er også en god idé at forsøge med forskellige typer sutteflasker. Hvis barnet bruger sut, og er glad for den, så kan man prøve med en flaskesut som har samme facon og er lavet af samme materiale. Det hjælper ofte. Men til børn der ikke vil tage hverken sut eller flaske, så ved jeg at nogle familier har haft held med at prøve den elastiske flaskesut fra Pigeon.
Man kan også som du selv har tænkt på, prøve at lægge hende til brystet og så forsøge at lirke brystvorten ud og flasken ind.
Modermælkserstatning smager ikke særlig godt, hvis man er vant til den søde modermælk. Derfor kan det nogle gange hjælpe at komme ...
... lidt sukker i mme, for at søde det lidt. Du kan bruge 1 tsk sukker i 100ml mælk og det skal naturligvis trappes ud igen, når hun har vænnet sig til det. Man kan også prøve at købe forskellige typer erstatning fordi det smager vidt forskelligt, så man kan finde ud af, hvad hun bedst kan lide. Måske er du i mødregruppe og kan låne noget fra de andre - det kan være lidt billigere end at skulle købe flere forskellige selv. Visse erstatninger laves dog også i brik og du kan prøve med dette, f.eks. Nan, Blå Allomin og Babymælk kan købes i brik. Så kan du nøjes med at købe 200ml af gangen og se hvad hun kan lide.
Du kan også udnytte de tidspunkter hvor hun ikke er rigtig vågen, fordi hun måske i halvtsovende tilstand vil acceptere flasken mere. Det kan være f.eks. sen aften eller tidlig morgen, du kan prøve.
Så kan det være en god idé at forsøge at tilbyde flasken forskellige steder, altså ikke nødvendigvis kun liggende i din favn, men måske liggende på dine lår, eller ved siden af dig på sofaen eller i dobbeltsengen. Du kan også prøve om hun vil tage imod den, hvis hun ligger i sin barnevogn.
Hvis det ikke lykkes jer, så må far tilbyde hende mælk af en kop eller af en lille sprøjte, man kan faktisk også fingermade, hvor man sætter en sonde fast på fingeren og lader barnet suge mælken op af sonden som fører ned i en flaske. Nogle børn vil godt dette, fordi de så sutter på hud og ikke gummi :o)
Jeg håber at det lykkes for jer, fortsat held og lykke og rigtig god jul:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
Viden om børn:
Kolik
Kolik er den betegnelse, man bruger om et barn, der dagligt eller næsten dagligt, er helt utrøsteligt, grædende og skrigende. Den ældre definition af kolik er, at barnet skal græde og være utrøstelig i mere end 3 timer om dagen, mere end 3 dage om ugen og i mere end 3 uger.
Kolik er en udelukkelsesdiagnose. Det betyder, at lægen skal have undersøgt barnet grundigt og have udelukket, at barnet har smerter fra nakke, skuldre, ryg eller andre steder, Ligesom det skal være udelukket,...
Jordemoder
En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.
Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.