Brev:
Vågner om natten - 10 mdr.
Hej Helen!
Min søn er nu godt 10 mdr. og han har stadig store problemer med at sove om natten. Han er startet i vuggestue for lidt over 1 mdr siden. Indkøringen har været lidt svær, da han er utrolig tryghedssøgende. Han har nu knyttet sig meget til sin kontaktperson i vuggestuen og hun oplever nu det samme som os mht at søge tryghed.
Han har lææænge (i hvert fald 2 mdr) været utrolig klæbrende og leger sjældent alene på gulvet. Selv om vi sætter/ligger os på gulvet sammen med ham, så vil han helst kravle på os, forsøge at rejse sig og måske lege med legetøjet i den ene hånd, så han stadig kan bruge den anden hånd til at holde fast i os med. Han kravler hele tiden efter os og rejser sig op af vores ben. Han vil rigtig gerne at vi går med ham...hvor det er ham der bevæger benene og vi går foroverbøjet og holder hans hænder - til gengæld bliver han sur, når vi må sige stop, når ryggen ikke kan længere.
Han er stor-spiser - der er nærmest ingen bund i ham. 81 cm og 10,5 kg. Han accepterer stadig at spise af ske/blive madet, men alt hvad der ikke er grød og mos, får han selv lov til at putte i munden og det mestrer han rigtig fint. Ingen tvivl om at han synes at dét mad han selv putter i munden er sjovest. Han har ikke fået bryst i 2-3 mdr i dagtimerne - han sagde selv fra, men til gengæld får han bryst om natten.
Han tager ikke flaske, men gerne sut.
En rigtig god nat for os, er når han er puttet kl. 20-20.30 efter en amning, vågner omkring midnat og skal have bryst igen og vågner tidlig morgen ved 4-5 tiden og får bryst igen.
Men sådan går det desværre sjældent. I en lang periode har han ikke ville falde i søvn igen, hvis ikke han fik bryst i munden. Nu har vi prøvet at være lidt mere strikse og nu får han kun mad omkring midnat og igen tidlig morgen og hvis han vågner derudover, så får han ingenting.
I nat vågnede han 5 gange. De første 2 gange var rimelig hurtigt til at få ham til at sove igen, ved at sidde ved hans sidde og lægge ham ned igen og igen. Så vågnede han ved 22-tiden og var vågen og græd i 1,5 time. Så vågnede han ved 1 tiden, hvor jeg ammede ham og lagde ham tilbage i sin ...
... tremmeseng uden problemer. Så vågnede han 4.30, hvor jeg tog ham ind i vore seng og ammede ham, men her var han vågen i næsten 2 timer. Han græder og vender og drejer sig og kan ikke finde nogen ro. Når han finder en god liggestilling, så ligger han 20 sek. og så græder han igen og prøver at komme op i kravlestilling.
Der er efterhånden min erfaring, at han sover hverken bedre eller mere af at sove i vores seng.
Mht søvnassociationer, så har han en bamse og sut som han altid puttes med og vi har samme ritual om aftenen. Bad, nattøj, læse lidt, bryst og godnat med sang.
Jeg har læst mange af dine indlæg og jeg er helt med på at vi er seperations-ramt og at han er motorisk urolig og hjernen arbejder om natten. Men er der overhovedet noget at gøre?
Vi ville jo gerne følge din anbefaling og skære midnatsamningen væk nu hvor han er 10 mdr. og vi vil gerne have han sover i sin egen seng hele natten og vi vil gerne kunne trøste ham og få ham til at sove uden bryst og uden opvågninger i 1-1,5 time af gangen.
Vi overvejer at lave gå-til-og-fra modellen indtil han sover, men er tidspunktet dårligt? Vi er parate til at "tage tyren ved hornene", men vi vil jo helst ikke gøre det forgæves, hvis han ikke er modtagelig for det på nuværende tidspunkt.
Han sover normalt 2 timer om formiddagen og 1 time om eftermiddagen. I den senere tid har den sidste lur været omkring kl. 16 og vi vækker ham efter ½-1 time. Og så sover han 20.30 cirka. Han står normalt op ved 6 tiden. Vi ville også gerne have at nr. 2 lur ligger tidligere på dagen, så han kan nå 2 lure i vuggestuen, men er er ikke til at få til at sove før at der er gået 3-3,5 time fra sidste lur. Vuggestuen er ikke så indstillede på at vække ham, hvis han fx sover mere end 2 timer om formiddagen, for som de siger, så er det fordi han har et reelt behov for søvn.
Kan vi gøre noget selv, eller er det igen bare en fase vi skal igennem? Han har altid være enormt tryghedssøgende og ikke så begejstret for at komme i fremmede hænder, men skulle den her seperationsangst-periode ikke snart til at slutte???
Håber på et par gode råd :-)
Venlig hilsen
Christina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Tidlig født
Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.
Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.
Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.
Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...
Strømper
Strømper skal passe til barnets fod og gerne være en lille smule længere.
Til de spæde børn, kan man købe frotté strømper som er dejligt bløde og med næsten ingen elastik og dermed ikke noget, som strammer.
Strømper kan være af uld, bomuld eller af et blandingsprodukt og det kan være en god idé at medtænke, hvad materiale du vælger at købe strømper i. Til børn der sveder meget, kan uld være en fordel. Det samme gælder om vinteren, hvis dit barn f.eks. skal have...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.