Annonce

Annonce

Svar: Skriger ved bryst


18. november 2008

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Lea

Der kan være flere årsager til at Matthes pludselig bliver frustreret ved brystet. Måske går det for langsomt, han har måske vænnet sig til flasken og nyder at det ikke kræver så meget at spise af den, som det gør at spise hos dig ... Det kan også være at det går for hurtigt og han han bliver frustreret fordi han ikke kan følge med når mælken sprøjter til ham ...

Så kan han også reagere hvis du f.eks. er ved at få menstruation fordi din mælk på grund af hormonsvingninger vil kunne ændre smag. Han kan også reagere hvis du f.eks. er begyndt at bruge en anden parfume, vaske dig med noget andet sæbe osv.

Og så kan han naturligvis blive irriteret ved brystet, hvis han ikke føler sig sulten eller er for sulten til at kunne koncentrere sig.

Jeg sender her en plan for dagen, så du kan se hvordan en dag kan se ud, så der er plads til både skemad og mælk:

Tidlig morgen 06: Ammes og sover lidt videre, har evt. behov for en lille morgenamning når han vågner og dagen begynder

Formiddag 9.30: Ammes

Puttes til formiddagslur

Frokost 12: En lille smule grød, vand af kop

Ammes og puttes til middagslur

Eftermiddag 16-17: Ammes

Sover herefter sin tredie lur

Aften: Ammes efter behov, spiser ofte og kan alt efter hvor sent han er stået op fra sidste lur godt have en vågen periode om aftenen. Han kan derfor gå i seng alt mellem kl. 19-22 - det er meget normalt, det afhænger helt af søvnen i løbet af dagen.

Puttes til natten med amning eller en flaske vælling

Sen aften/nat: Ammes ofte både omkring midnat og midt nat.

Du har helt ret i at fordøjelsen ændrer sig og det er naturligt at der nu går lidt længere tid imellem hans afføringer. Det bør dog ikke gøre ondt på ham at komme af med afføringen og hans afføring skal også stadig være grødet. Hvis hans afføring er hård, så vil det ...


Annonce

... være fint at tilbyde ham lidt laktulose dagligt. Her kan han få 1 ml pr kg han vejer og gerne fordelt på to gange dagligt. Det vil sige, at hvis han vejer f.eks. 6 kg, så kan han få 3 ml morgen og 3 ml aften.

Hvis du allerede ammer, putter ham osv. nogenlunde som jeg har beskrevet her og han trods dette fortsat skriger ved brystet, så prøv om du kan komme lidt mme i mundvigene, når han ligger ved dit bryst. Så kan han smage at der er noget at komme efter og vil så måske tage fat.

Prøv også med forskellige ammestillinger, læg dig evt. med ham, så han ligger helt tæt med dig i sengen og slapper af. lad der være lidt køligt i soveværelset, dæmpet belysning, slukket radio, nedrullede gardiner osv. så han hjælpes med at koble helt fra og slappe af :o)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Nogle gange hjælper det også at stimulere brystet lidt inden han bliver lagt til, så du får sat lidt gang i nedløbsrefleksen og andre gange hjælper det at aflede ham lidt med en sut, falde til ro med den og så udskifte sutten med brystet når han atter er blevet rolig. Man skal dog passe lidt på med dette princip, fordi han jo kan bruge en masse energi på sutten uden at få noget ud af den og dermed være for træt til egentlig at spise ved brystet.

Til sidst vil jeg så lige sige at en sut når han skal sove, kan være en rigtig god idé. Det at sutte uden at få mælk ned, kan hjælpe både luft og mad igennem maven og derfor være med til at give lidt ro. Så når han er færdig med at spise og du er sikker på at han er godt mæt og har fået, hvad han har behov for, så svøber du ham, giver ham en sut og en sutteklud ved ansigtet og putter ham i liften og se så om ikke han falder lidt til ro :o)

Jeg håber at ovenstående plan hjælper dig lidt videre på vej, så du får en idé om hvortit og hvor meget han skal amme og hvordan du passer det hele ind.

Rigtig god weekend:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder - del 2

Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...

Læs hele brevet og Helens svar


28. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder

Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fontanellen

Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.

Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...

Læs mere i Babylex

Colostrum (råmælk)

Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.

Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.

Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil lige sige mange tak for dit gode og præcise svar på mit spørgsmål om "Afbrudt søvn efter dagplejestart". Jeg fik lige præcis den vejledning, jeg manglede. Så tusind tak og fortsat god dag.

Kærlig hilsen
Victors stolte mor.


Annonce