Brev:
Guldkorn og moralsk opbakning til natteroderi - 11 mdr.
Hej Helen
Kunne godt bruge nogle af dine guldkorn - og moralske opbakning...
Vores datter har ikke været den bedst sovende baby generelt i sit snart 1-årige liv. Men efter mange kampe med diverse metoder og i flere omgange har vi haft en fantastisk periode. Her blev hun blev lagt uden problemer i egen seng i eget værelse og sov de fleste nætter igennem på den måde, at hun dog skulle have hjælp til at vendes og drejes nogle gange og ind imellem have en tår vand. Ellers vendte hun sig om og sov videre. Ind imellem var der udfald, hvor hun havde svært ved at finde tilbage til søvnen og var vågen i længere perioder og virkede bange for at falde i søvn, men det var bare få nætter over denne gode 2-måneders periode.
MEN, nu er vi inde i en fase på nu 3 uger, hvor hun er blevet ked at at komme i seng igen. Vi fastholder hun skal falde i søvn selv, men det koster nogle tårer - og indimellem giver vi op, tager hende op og gør nyt forsøg senere. Virker som regel. MEN uden undtagelse vågner hun 1-2 gange og er meget ked af det, er lysvågen og vil IKKE sove videre. SKRIGER ved et hvert forsøg og er faktisk vågen 1-2 timer! Og vi taler jo omkring midnat-2, suk.
Det der hjælper er at sidde og ...
... hygge, læse eller andet og så prøve at lægge hende - eller starte forfra. Hun reagerer meget voldsomt på at blive lagt, før hun er helt segne-færdig. Virker ikke meget bedre at falde i søvn inde hos os, tænde lys eller at sidde hos hende eller lignende. Hun vil bare op og være hos os. Hun falder jo endelig i søvn og sover så også gerne noget længere om morgenen, men får ikke de samme antal timer totalt set om natten for tiden.
Hun er inde i en rivende udvikling i øjeblikket. Både motorisk og forståelsesmæssigt. Hun er glad og veltilpas om dagen (men også noget træt) og kan uden problemer lægges til at sove formiddagslur i sin seng. Hun spiser godt hele dagen. Hun er træt, når vi når kl. 19.30. Vi gør alting, som vi plejer frem mod putning, og der er ikke sket nogle 'store' ting i hendes liv ellers. Jeg er stadig hjemme med hende, så det er heller ikke en vuggestue-start der tynger hende...
Velmenende mennesker taler om og har hørt om søvn-terapi (!?), men selv er vi af den overbevisning, at vores datter er meget sove-følsom og reagerer på alt via sin søvn - men tager vi fejl?
SÅ, har du nogle gode råd? Er der noget, vi bør gøre, noget, vi overser?
Glæder mig til at høre fra dig.
T.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Æbler og æblemos
Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten bør stadig moses, og æblemos vil ofte være et hit hos børn - især hvis det serveres, som topping på en grød. Rå æbler bør du dog være opmærksom på.
Børn under 3 år bør ikke få fødevarer, som er meget hårde eller som knækker let. En stor æblebåd kan knække og sætte sig fast i halsen, og af samme grund kan det ikke anbefales at give små børn et helt æble at gnave af. Du skal også være opmærksom på skrællen,...
Smile
Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!
Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.
Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.
Jo mere du kan smile, pludre og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.