Brev:
Opdragelse og søvn
Kære Helen!
Vores datter er nu næsten 19 måneder og glad og meget kvik :-)
Vi har haft nogle søvnproblemer - mest fordi jeg ikke er tilhænger af at børn skal græde sig i søvn efter devisen "så kan de lære det!" Og derfor har Katrine sovet i min seng de første 11 måneder - derefter var det meningen at hun skulle sove i sin egen seng ved siden af vores. Og det går egentlig okay - vi har fundet en rytme og en metode - godtnok ikke særlig hensigtsmæssig, men den virker...
Det fungerer på den måde at hun bliver puttet klokken 20 med faste ritualer: Vi børster tænder, læser en bog i sengen - altså MIN seng! - og synger en lille godnatsang mens vi ligger og putter sammen. Når hun så er faldet i søvn, gør jeg det som jeg godt ved er MEGET forkert: jeg lægger hende over i hendes egen seng.... nogle nætter sover hun igennem til om morgenen, men mange nætter vågner hun ved midnatstid eller senere og vil over til os. Det kommer hun så.... hvis hun er ked af det, skal hun selvfølgelig over til os, men det er efterhånden også en ren automatisk handling, at hun rejser sig og vil over til os.
Jeg kunne godt tænke mig at få hende ind på hendes eget værelse i januar, da jeg har noget barsel til gode jeg vil tage der. Så er der ...
... ro i hverdagen og jeg har overskud til at tage fat i den nye situation.
Men er det et godt tidspunkt? Jeg læser jo i dine svar at nu her i 18/19 mdrs. alderen, bliver de mere bevidste om fare osv... og jeg mener selv, at det, at hun har fået optimal tryghed i sovesituationen, har gjort at vi har et meget trygt barn og det vil jeg selvfølgelig ikke sætte over styr. Så det gælder om at finde det rette tidspunkt og den rette metode.
Har du nogle guldkorn til det :-)
Mit andet spørgsmål går på opdragelse - især omkring spisning. Hvornår er det passende at man forsøger at skære igennem overfor f.eks at smide bestik på gulvet osv. Og nu vi er ved maden: Katrine spiser meget lidt hjemme - dog heldigvis mere i dagplejen - og vil absolut ikke smage på nye ting. Det bekymrer mig at hun skal gå rundt og være sulten - samtidig skal hun jo ikke vænnes til at hun bare får sin vilje og lever af leverpostejsmadder :-)
Jeg har prøvet med al slags mad - fra pasta og grøntsager til god gammeldags dansk mad, men der er ikke rigtig noget, der hitter.... og selvom hun får sin daglige vitaminpille, vil jeg jo gerne have at hun også spiser varieret.
Så hvad kan jeg gøre?
Glæder mig til at høre fra dig!
Kærlig hilsen
Susanne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
Viden om børn:
Vestibulærsans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....
Pethidin ved fødsel
Pethidin er et morfinlignende stof, som især blev brugt ved fødsler førhen i tiden. I dag vil man ofte vælge at tilbyde den fødende en epiduralblokade i stede, hvis hun har voldsomme smerter. I særlige tilfælde kan man dog stadig vælge at give pethidin til fødende. Det gives som injektion, og virkningen indtræder efter ca ½ time.
Der er en del bivirkninger forbundet med at give pethidiin, blandt andet kan det nedsætte ve-aktiviteten, give den gravide kvalme og gøre hende svimmel...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.