Brev:
Amning, opretholde mælk og søvn
Hej Helen
Først tusind tak for dine svar. Det har været en stor hjælp. Både søvn og amning går fremad.
Juliane er begyndt at sove meget mere roligt efter det endelig lykkedes mig at svøbe hende. De sidste tre aftener har jeg kunnet mærke, at hun tanker op om aftenen og efterfølgende har hun sovet 7-7,5 time i ét stræk. Om dagen går det også rigtig godt med at sove.
Jeg har dog et par opfølgende spørgsmål til dit tidligere svar. Som du foreslog har jeg malket ud, når hun har spist for at få mælken op. Det hjalp ret hurtigt og så stoppede jeg, men i løbet af få dage forsvandt mælken igen. Jeg begyndte så igen at malke ud og nu er mælken oppe igen og de sidste par dage har hun ikke haft brug for mme og et par dage før det var det max 50ml om dagen. Nu er jeg bare i tvivl om, hvornår jeg skal stoppe med at malke ud, hvornår hun selv kan holde mælken oppe på det niveau, hvor den skal være.
Jeg har malket ud formiddag og aften efter "sidste" måltid de sidste par dage, men hvor længe skal jeg fortsætte for at holde mælken oppe på det rigtige niveau og den ikke forsvinder igen? Jeg mener, hun har ordentlig fat nu og hun spiser stort set ikke med ammebrik. Bør hun så ikke selv kunne stimulere, hvis hun har rigtigt fat, eller kan der være andre årsager til, at hun ikke kan stimulere mælken selv?
Generelt går det godt med at sove nu. Hun har dog en periode om aftenen lige nu, hvor hun er vågen et langt stræk - 3-4 timer. Jeg prøver at putte hende efter dine ...
... anbefalinger, men hun kan ikke finde ro, græder lidt og skifter mellem at ville snakke/lege, have tryghed/ro og spise. Det er i den periode, jeg mener, hun tanker, men jeg synes, det er længe, hun er vågen? Jeg overvejer muligheden for, at jeg får lagt hende for sent, så hun bliver overtræt, men synes ikke, det er det. Kan det være fordi, det er her hun tanker op til natten? Jeg sørger for, hun spiser effektivt, når hun spiser, men hun kan godt falde i søvn ved mig imens hun spiser eller bøvser, men hvis vi lægger hende går det ikke. Har hun bare brug for at ligge og spise og sove ved mig i de timer, som vel er fra ca. kl. 18-21.30/22 eller..?
De sidste par dage har hun ikke fået mme, men hendes afføring har været næsten selvlysende grøn og geleagtig med lange trævler i flere gange (ikke hver gang). Har du et bud på hvorfor? Er det bare skiftet mellem min mælk og mme, der forvirrer maven lidt. Hun havde nogen dage, hvor hun trykkede meget og havde svært ved at komme af med det, men de sidste dage har det været omvendt, vi har kunnet skifte ble 3 gange på en halv time, hvor vi hver gang har troet, nu er hun færdig. Det har virker lidt diarré-agtigt på mig, hun er måske blevet skiftet op til 20 gange på et døgn, men hun har ikke virket besværet af det, ingen feber, ingen mavekneb osv. bare med et meget hurtigt gennemløb. Er det bare sådan det er med babyer, at det skifter og det grønne geleagtige er det noget, vi skal tænke over?
På forhånd tak.
Hilsen Annemarie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
Viden om børn:
Mekonium - den første afføring
Mekonium er betegnelsen for den første afføring, som spædbarnet har. Afføringen er sort og klæbrig og ser ud som tjære.
Det, der kommer ud, er det fostervand, som barnet har drukket, da det lå inde i maven. Det indeholder blandt andet hår og afstødte hudceller. Fostervand, hår og hudceller samler sig i tarmen og bliver udskilt som mekonium, når barnet bliver født. Nogle gange udskiller barnet mekonium forbindelse med fødslen, hvilket er med til at give grønt fostervand.
Spinat
Når børn er 6 mdr gamle må de gerne begynde at få lidt spinat.
Du skal dog være opmærksom på, at spinat indeholder Nitrat, og det bør derfor ikke fylde mere end 1/10 af portionen eller alternativt kun gives med 14 dages mellemrum.
Læs mere i min bog Helens bog om børn og mad
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!
Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.
Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!