Svar: Afviser sin modermælkserstatning
Hej med dig
Prøv for det første at følge nedenstående plan:
Tidlig morgen 06: Flaske, kan spise den i søvne
Formiddag 9.30: Flaske og puttes til formiddagslur
Frokost 12: Forsøge med lidt risgrød med frugtmos, tilbyd mme af kop
Puttes til middagslur
Eftermiddag 15: Tilbydes flaske, udnyt efter tidspunktet, hvor han er lige ved at vågne fra sin middagslur - han er her naturligt tørstig og halvsovende
Aften 18: Tilbydes lidt risgrød med frugtmos, mme af kop
Puttes til natten med en flaske 19.30-20
Sen aften/nat 23-01: Flaske som spises i søvne
Prøv at få ham ud af din favn, han protesterer allerede med det samme du sætter dig med ham for at give ham mad, han forbinder tilsyneladende lige nu hele situationen med noget ubehageligt og så stritter han imod. Prøv derfor at give ham flaske imens han ligger ved siden af dig, imens han ligger i sin barnevogn (f.eks. når han vågner fra middagsluren om eftermiddagen), når han ligger under sit aktivitetsstativ og er optaget af at kigge på det osv.
Udnyt når han sover, giv ham flaske sen aften, tidlig nat, tidlig morgen, hvor han forhåbentlig vil spise mere ...
... eller mindre i søvne.
Lad andre forsøge sig, gå evt en tur imens, så du ikke skal blive frustreret og ked af det mere end højst nødvendigt. Nogle gange hjælper det at en anden tager over og for dig kan det være rigtig godt at gå en tur i efterårsstormen :o)
Lad være med at presse ham for meget med flasken, afviser han flasken fuldstændig, så prøv at få ham til at tage lidt mælk af en ske eller af en lille kop og når han så har fået smag for det, så kan du forsøge med flasken igen. Hvis han absolut ikke vil flasken, så er det fint at give ham det på anden vis - lidt af en kop er bedre end ingenting. Det kan så sagtens være at han senere vil tage flasken, han skal bare lidt have lidt pause.
Hvis det fortsætter og hvis du oplever at han ikke tisser, som han skal, hvis du har fornemmelsen af at han mangler væske, så må du have fat i lægen. Han må naturligvis ikke blive dehydreret, så skal I indlægges til observation på børneafdelingen .. Men prøv i første omgang ovenstående og se om ikke det stille og roligt kan lykkes at få lidt i ham, hvis du følger ovenstående plan.
Det skal nok gå, stort knus herfra og rigtig god weekend:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Angst hos børn
Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.
Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...
Tænder
Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.
De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.
Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.