Svar: Bekymret for at noget er galt
Hej med dig
Nu er dine piger blevet et år og jeg ved at du lige siden de blev født har været rigtig bekymret for især den ene. Det er rigtig lang tid at gå rundt med en bekymring som et eller andet sted bliver slået lidt hen og det er naturligvis ikke okay.
Jeg synes du skal bede om tid til en samtale med neonatallægen, som tidligere har undersøgt dine piger og som kender deres forløb. Det er på sygehuset man har de bedste muligheder for at undersøge og hjælpe og det er meget vigtigt at du holder fast i, at I skal have talt den her bekymring ordentlig igennem.
Som udgangspunkt skal man altid tage forældrenes bekymring ...
... alvorligt. Det er jer, som kender jeres piger bedst og du har fuldstændig ret i at lægerne jo kun ser dem kortvarigt og at det derudfra kan være svært at sige, hvorvidt noget er galt eller ej.
Det er vigtigt at du forbereder dig til samtalen, at du skriver ned, hvad du er bekymret for, hvad det er du oplever, hvad det er du ser og det er vigtigt at du meget tydeligt fortæller hvor bekymret du egentlig er!
Det er på sygehuset I skal have hende undersøgt mere tilbundsgående og derfor er du nødt til at bede om en samtale der. Hvis det ikke umiddelbart er muligt, så må du gå via egen læge.
Rigtig meget held og lykke med dem begge fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Hjemmefødsel
Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.
Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.