Svar: Søvn og dagsplan
Kære Mette
De fleste børn vil i 6 måneders alderen begynde at kunne nøjes med kun to lure dagligt og vil således ofte også begyndt at gå lidt tidligere i seng end de måske ellers har gjort.
En plan for dagen til en stor dreng på 6½ måned kan se således ud:
Tidlig morgen 05: Ammes og sover lidt videre
Morgen 7.30-8: Havregrød, vand af kop.
Formiddag 9-9.30: Frugtmos og tilbydes frisk blød frugt i hånden (appelsinbåde, kiwi, blomme, fersken og lignende). Vand af kop.
Ammes og puttes til formiddagslur ca kl. 10
Frokost 12: Grøntsagsmos med kød eller fisk og tilbydes agurkestænger, ristede rugbrødskorper og lignende i hånden. Vand af kop.
Ammes og puttes til middagslur ca 13.30
Eftermiddag 16: Ammes og kan her også tilbydes lidt frisk blød frugt i hånden at sidde med selv, gnaske i, øve sig på. Vand af kop.
Aften 18: Grøntsagsmos med ...
... kød eller fisk og udgangspunktet bliver stille og roligt mere og mere af jeres mad. Det vil sige at han gerne må få indmaden af en frikadelle i sin grøntsagsmos, han må gerne få lidt sovs osv. på sin mos. Han kan også om aftenen tilbydes brødskorpe eller lignende at sidde med selv, opbløde med spyt og gnaske lidt i. Vand af kop
Puttes til natten ca 19.30-20 med amning eller en flaske vælling (det ved jeg I har givet før)
Sen aften 23-24: Ammes
Nat 23.30-05.30: Sover uden at få mælk
Som du kan se er der i denne plan skemad 3 gange dagligt + lidt mellemmåltider i form af frugt. Derudover sover han to gange dagligt og hvis det ikke rigtig fungerer for jer, så må 3 lidt mindre lure være okay - det vigtigste er at det fungerer for jer.
Jeg håber ovenstående giver en idé om hvordan du kommer lidt videre og hvordan en dag kan se ud, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Medicin til børn
Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.
Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...
Øl og amning
Før i tiden anbefalede man, at kvinder der lige havde født, og som gerne ville amme, drak en maltøl eller en mørk hvidtøl dagligt, fordi det kunne hjælpe med at sætte mælkeproduktionen op. Det var kun øl af denne type, som havde effekt, og effekten skulle skyldes maltindholdet. På barselsafdelingen kunne man derfor få en øl til frokost eller aftensmaden, hvis man havde brug for det.
Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.