Svar: Amme efter gylp?
Kære Maibrit
Der findes ikke nogen fast regel for hvorvidt man skal lægge til brystet igen, når barnet har gylpet eller ej ... Det afhænger meget af den enkelte situation.
Når børn gylper lige efter et måltid, så vil det ofte være fordi gylpen komme op i forbindelse med en bøvs og det vil ofte være lidt overskydende som barnet gylper op. Det vil således her ofte ikke være nødvendigt at lægge barnet til igen, men i stedet kan en sut nogle gange være en god idé. Det at sutte sætter gang i tarmperistaltikken og maden hjælpes således igennem systemet og ud i stedet for at løbe tilbage.
Hvis jeres dreng gylper meget i forbindelse med lege og tumlen rundt, så vil han sandsynligvis have behov for en ekstra tår mælk inden han skal sove og det ...
... skal han naturligvis tilbydes.
Der sker ikke noget ved at du tilbyder ham brystet, så kan han selv sige fra, hvis han ikke har behov for det ekstra. Virker han bare træt, mæt og parat til at sove uden at blive ammet, så er det helt fint, så må du tro på at han har fået det han skal have og du behøver ikke amme ham yderligere. Du må altså tro på at han selv kan regulere det.
Det kan se voldsomt ud, når børn gylper, men ofte vil der stadig være mælk tilbage i maven. Det er ofte ikke det hele der ryger tilbage og ud - derfor vil maven ofte ikke være tom. Men det er jo svært at vurdere, og derfor er et tilbud om mælk en god idé hvis du er i tvivl og så må han selv sige til og fra ...
Håber dette er svar nok på dit spørgsmål, fortsat god weekend:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
Viden om børn:
Gulsot nyfødt
Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.
Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...
Jern - jerntilskud præmatur
Børn, der er født for tidligt, har behov for jerntilskud, da de har mindre depot af jern ved fødslen og større væksthastighed. Jern tilskuddet startes 6 uger efter fødslen:
Fødselsvægt < 1500 gram: Ca 8 mg jern dagligt i 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: ca 8 mg jern dagligt til 6 måneder
Børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, skal have ½ dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller 8 mg hver anden dag.
Det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.