Annonce

Annonce

Svar: Hyppig amning - 1 mdr.


14. oktober 2008

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Hej med dig

Et stort tillykke med lillebror, hvor er det dejligt at høre at I nu er blevet en familie på fire :o)

Det er sådan at modermælken består af forskellige dele, den første del af mælken er meget vandholdig og den virker tørstslukkende. Den ligner lidt skummetmælk, hvis man malker den ud. Den næste del af mælken er mere hvid ligesom letmælk, den er lidt tykkere i det og det er den egentlige mad. Den sidste del af mælken i brystet er fed som fløde. Hvis man malker ud, så kan man se fløden lægger sig som et lag øverst i flasken.

Hvis børn spiser meget kortvarigt fra den ene side og den anden side, så kan man risikere at barnet får lidt for meget af den vandholdige mælk og mindre af den tykkere og mere fede mælk og det kan give maveuro hos barnet og også på sigt påvirke barnet vægtøgning. Derfor er det rigtig vigtigt, at man lægger barnet til brystet og sørger for at barnet spiser effektivt og længe nok ved brystet til at få den lidt federe mælk ud.

Nogle børn har et stort vacuum og dier rigtig effektivt og hvis mor samtidig har en hurtig nedløbsrefleks, så kan en amning sagtens overståes på 10 minutter. De fleste børn har dog brug for lidt ...


Annonce

... længere tid til at få 'tømt' brystet og komme ind til den lidt federe og mere mættende mælk og derfor kan det være en god idé, at man nogle gange lægger barnet til samme bryst igen - enten efter skiftning eller ved at skifte ammestilling.

Jeg vil derfor foreslå dig, at du starter med at lægge din dreng til brystet i almindelig stilling og lader ham spise godt og effektivt, hurtigt som han plejer. Når han så slipper, så bøvser du ham af osv. og så vender du ham rundt og lægger til det samme bryst men i tvillingstilling. Først herefter er han færdig på det bryst og du kan skifte ham, lege med ham osv. og inden han så skal puttes næste gang, så tilbyder du ham toppen fra modsatte side.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Næste gang du så ammer, så starter du der, hvor han kun tog toppen sidst, sørger for at han spiser godt i bund fra den side og følger samme princip. Ved at holde ham igang ved det ene bryst og sikre ham et lidt større indtag af den lidt tykkere og federe mælk, så får han for det første lidt mere ro i maven, han vil sove lidt længere og tidsintervallerne imellem amningerne vil derfor også blive større.

Jeg håber ovenstående hjælper videre på vej, fortsat held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vådservietter baby

Mange familier synes, det er praktisk at bruge vådservietter, når barnet f.eks. skal skiftes eller lige skal have tørret sine fingre.

Vådservietter kan dog indeholde parfume og miljøbelastende stoffer, som kan give dit barn allergi. Undgå derfor vådservietter med parfume- eller aromastoffer i indholdsdeklarationen.
Gå efter vådservietter, der er svanemærket med Svanemærket, eller med Astma Allergi Danmarks Blå Krans eller Allergy Certified.

Overvej også, om...

Læs mere i Babylex

Klumpfod (varusfod)

I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.

Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Selvom jeg kun har sendt dig to spørgsmål, så kan jeg allerede mærke glæden og roen ved at jeg kan skrive til dig.

Tusind tak!
Hilsen mor til dreng på 7 måneder


Annonce