Annonce

Annonce

Brev:

Problemer med putning, søvn og rytme efter sygdom og tandfrembrud


7. oktober 2008

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Problemer med putning, søvn og rytme efter sygdom og tandfrembrud

Hej Helen.

Så blev det min tur til at få lidt feed back fra dig.

Vores dejlige datter er nu blevet 7 mdr. Hun er som regel glad og veltilpas, men har lige været inde i en periode med sygdom og tandfrembrud.

Først var hun pludselig meget hæs og pylret i ca. 4-5 dage samtidig med at hun havde nogle meget irriterede og hævede gummer. Et par dage efter hæsheden havde fortaget sig havde hun et par dage med tynd mave og lidt feber (ca. 38,2). Efter dette kom de 2 tænder endelig frem:-) Så gik der kun kort tid hvorefter hun igen blev syg. Denne gang med høj feber, hvor hun kun ville være i mine arme det meste af tiden... Det viste sig at være 3 dages feber og sluttede for godt 1 uge siden.

Nu er hun så kommet helt ud af rytme. Hun har altid været svær at få til at falde til ro om aftenen, men de sidste par dage har hun også være vanskelig at putte i barnevognen (har måttet vugge hende en del for at få hende til ro.) Jeg plejer ellers bare at kunne lægge hende. Den sidste uge er hun også begyndt at vågne meget om natten og være svær at få til ro igen.

Hun bliver normalt puttet ca. 19.30-20. Jeg er nødt ...


Annonce

... til at lægge hende på siden, holde hænderne på hende og vugge hende lidt (nogle gange meget) for at få hende til at falde til ro. Vågner så allerede efter ca. en halv til en hel time igen og skal evt. have sut, vendes om på siden og nogle gange også et par hænder og lidt vuggen... Jeg er begyndt at forsøge at trappe lidt ned for hvor meget jeg vugger hende og bare nøjes med at lægge hænderne på hende... er det mon den rigtige måde...?

Jeg ammer hende gerne mellem kl. 23 og 24. Har hun stadig brug for denne amning?
Ammer så igen tidligt om morgenen ml. 5 og 6, her sover hun nogle gange videre og andre gange er hun lysvågen.

Skal jeg forsøge at putte hende på nogle faste tidspunkter om dagen? Lige nu putter jeg hende, når hun virker træt om formiddagen alt efter hvor tidligt hun er stået op. Måske når hun at blive overtræt eller ikke træt nok? Hvor mange gange har hun brug for at blive ammet med den alder hun har lige nu? Vil du lave et forslag til en dagsrytme. Har brug for at få passet ind, at jeg kan hente storebror i børnehaven et sted ml. 14.30 og 15.30.

Ser frem til dit svar

Mange venlige hilsner
TH

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Fravær og tilknytning

Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystbetændelse

I daglig tale bruges betegnelsen brystbetændelse om to tilstande i brystet - det der egentlig er tilstoppede mælkegange, som er en ikkeinfektiøs tilstand i brystet og så en infektiøs brystbetændelse.

Tilstoppede mælkegange opstår ofte fordi amninger springes over eller fordi barnet ikke har fået "tømt" brystet tilstrækkeligt, måske fordi barnet dier med forkert teknik.

Infektiøs brystbetændelse opstår ofte, fordi det er gået hul på brystvorten, hvorved der er...

Læs mere i Babylex

Psykisk udvikling børn

Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.

Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.

I en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.

Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)

Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!

Hilsen mor til Elias, 4 måneder.


Annonce