Annonce

Annonce

Svar: Gravid og danskvand?


7. oktober 2008

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Karen

Det er et rigtig godt spørgsmål og jeg synes du skal drøfte det med din læge eller din jordemoder.

Som jeg skriver i mit svar omkring danskvand under graviditet, så kender jeg ikke umiddelbart til undersøgelser der viser at kulsyre (det der er tilsat danskvand for at det kan bruse) skulle skade fosteret i maven.

Det er dog sådan at kulsyreholdige drikke og herunder altså også danskvand ofte frarådes, hvis man som gravid har problemer med sure opstød.

Du har ret i at mavesyren neutraliseres (bliver mindre sur) når man drikker kulsyreholdige drikke, men samtidig siger man også at mavesækken bliver udspilet, når man drikker noget kulsyreholdigt, hvilket let kan udløse tilbageløb fra mavesækken til spiserøret. At drikke noget kulsyreholdigt kan altså gøre det værre ...

Det anbefales normalt, at man for at undgå for meget syredannelse for det første skal undgå tobaksrygning og alkohol, men derudover også undgå for fed mad, ...


Annonce

... kaffe og chokolade - appelsinjuice kan også være problematisk ... Derimod har jeg hørt at mandler skulle være rigtig godt - en håndfuld mandler der tygges langsomt skulle kunne hjælpe - det behøver ikke være smuttede mandler.

De medicinske midler man kan købe neutraliserer for det første mavesyren, men derudover lægger de sig som et slimet skumlag oven på maveindholdet, og netop dette lag virker så beskyttende, hvis der er tilbageløb i spiserøret, - men dermed ikke sagt at det er bedre end danskvand ...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Generelt handler det jo om at man ikke kun skal drikke danskvand eller andre kulsyreholdige drikke, men skal forsøge at indtage forskelllige former for drikke, ligesom man skal spise så varieret som muligt. Hverken mor eller barn har godt af hvis væske eller madindtag er for ensidigt ...:o)

Som sagt må du drøfte det med din læge eller jordemoder, som trods alt burde vide mere om dette end jeg :o)

Fortsat held og lykke med graviditeten.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Børnemad

De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.

Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...

Læs mere i Babylex

Udslæt - hos børn

Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre, om det bare er noget forbipasserende, og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:

- Ble-eksem: Voldsom rød numse, knopper, og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Det kan også skyldes, at barnets hud reagerer på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce