Annonce

Annonce

Brev:

Den første grød - 3 mdr.


6. oktober 2008

Alder:
3 mdr.

Den første grød - 3 mdr.

Hej Helen

Min dreng på 3½ måned er små småt begyndt at få et par skefulde af risgrød eller moset banan. Han ser virkelig ud til at kunne lide det og jeg må holde igen med mængden for ellers tror jeg godt at han ville have mere.

Jeg giver ca. 4-6 små skefulde og så en ammetår til sidst, mest for tørsten skyld. Men så er det jeg bliver lidt i tvivl, om det er det rigtige?

Han trives godt med amningen, men var begyndt at trappe meget op, skulle næsten spise hver time og om natten gik vi fra 2-3 amninger til 5-6 og det syntes jeg er for meget. Så derfor vil jeg begynde med lidt andet mad. Han er utrolig god til at spise af skeen og jeg giver ham kun noget når han ligesom er oplagt til det og viser interesse for det.

Er mængden ok? hvornår kan jeg give lidt mere? Hans mave har klaret det ok. Men hans afføring ser mystisk ud! det er stadigt gult og meget tyndt men der er kommet bitte små sorte strenge i, ...


Annonce

... ligner faktisk små orme, men er det ikke bare lidt fibre fra grøden/bananen??

Og så lige et tillægs spørgsmål om min dreng på 4 år. Han har nemlig smidt sin sut ud af egen vilje for ca. 4 uger siden, vi havde snakket om det længe, fordi han næsten konstant gik med den herhjemme, så vi havde besluttet at nu til jul skulle den afsted, men så en dag jeg var alene med ham, smed han den ud og sagde at nu var han for stor til den! om aftenen kom den store fortrydelse så som ventet, men han klarede det ret godt, faktisk gik det ret godt hele ugen, men nu er han dybt ulykke over at han smidte den ud. Vi prøver virkelig at fortælle ham hvor dygtig han er og at få ham til at tænke på andre ting men det er ikke så nemt, det er som om det er blevet lidt værre, men vi er jo nødt til at stå fast. Hvor længe tror du at han vil savne den sut? Gjorde jeg det rigtige at fastholde hans beslutning? På forhånd tak

Venlig hilsen
Maria

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn pt. 2

Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Gråd i barnevogn - 2 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tisser i sengen

Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.

Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.

Langt de fleste børn vokser...

Læs mere i Babylex

Tidlig født

Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.

Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.

Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.

Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Du är min absoluta förebild inom allt med barn och allt som rör barnuppfostran/sömn/mat/sjukdom. Trots att jag aldrig träffat dig känner jag ett 100% förtroende och respekt för dig och känner att din syn på barn och hur man ska hantera olika situationer är helt rätt. Det finns så många metoder och syn på området idag men du har en sån sund och kärleksfull inställning.

För att sammanfatta det jag precis skrev: Du är min "guru" inom området och jag är glad att jag Tack vare min danska svärmor fann din sida och äntligen kunde få den hjälp och feedback jag så väl behövde!

Tack
/Erika


Annonce