Svar: Tandbørstning - mælk - jern - movikol
Kære Marlene
Du har ret i at tænderne naturligvis skal børstes og I må forsøge at få det gjort så godt I kan. Logisk set må tænderne være mere rene om morgenen, hvis I søger for at børste dem godt om aftenen og derfor er det bedst, hvis det er om morgenen at I lader hende forsøge lidt selv - om aftenen er I så nødt til at gøre det, trods protester ...
Det hjælper nogle gange at bryde rutinen, således at far måske forsøger sig hvis det plejer at være mor, at hun i stedet for at sidde på bordet på badeværelset får lov til at ligge på puslepuden, sidde på skødet i stuen eller hvad det nu kan være. Altså gøre det et andet sted end I plejer. Det kan også nogle gange hjælpe at forsøge med en elektrisk tandbørste fordi det kilder og siger en sjov lyd - nogle børn bliver forskrækket, mens andre vil acceptere det fordi det er anderledes.
Med hensyn til mælk så lyder det helt fint det du beskriver, I må give hende det I kan få i hende via flaske og så må I bruge lidt ekstra mælk i madlavningen, så hun bliver dækket. Hun må også gerne få en portion tykmælk, neutral sødmælksyoghurt med frugtmos og revne æbler eller lignende, hvis hun kan lide det. Det tæller også med og så skal hun naturligvis have sovs, ost og lignende og sikres på den måde.
Med hensyn til Nan 1 og Nan 2, så er der ikke særlig stor forskel på disse hvis du ser på indholdsdeklarationen. Jernindholdet i Nan 1 er 0,4 mg/100 ml og i Nan 2 0,8 mg/100 ml hvilket ikke er særlig meget generelt og jeg kunne ikke forestille mig at Josephine ville få større problemer med forstoppelse ved at skifte til Nan 2. Der er dog ingen ...
... grund til at skifte, hvis hun trives med Nan 1.
Det er sådan at noget af laktosen i Nan 1 og 2 er skiftet ud med maltodextrin som skulle tykne modermælkserstatningen, så NAN 2 mætter lidt mere end Nan 1. Så når man har en pige der ik forvejen ikke drikker store mængder, så er der i princippet ikke grund til at give hende en erstatning som mætter ekstra - det vil naturligt nedsætte hendes indtag yderligere ... :o)
Da Josephine er født så præmatur som hun er, har hun så ikke fået jerntilskud altid? Det anbefales normalt at præmature børn får dagligt jerntilskud fra 4 uger til 12 måneder og tilskuddet gives uanset om barnet får mme eller tilskudsblanding ... Man kan godt i nogle tilfælde få andre ordinationer og så er det ordinationen fra neonatalafdelingen der gælder. Så vidt jeg husker har vi drøftet jerntilskud før og hvis hun har fået indtil nu, så er det fint, så bliver hun dækket i øvrigt via kost og den mængde mælk du kan få i hende. Stille og roligt skal hun jo snart have lov til at slippe for de flasker og den mælk hun ikke bryder sig om ...
Mon ikke du i løbet af de næste par måneder kan komme væk fra flaskerne og i stedet få hende til at drikke mælk af kop, spise lidt yoghurt og lignende, så hun på den måde dækkes ind fortsat - man kunne også godt tænke at det ville virke positivt på hendes mave generelt.
I skal naturligvis stadig forsøge at variere hendes indtag af mad, så hendes mave fungerer bedst muligt. I må drøfte med lægerne hvad de siger til brug af movicol og hvor længe I kan blive ved med dette.
Håber I hermed er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Tidlig født
Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.
Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.
Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.
Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...
Tilskudsblanding
En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.
En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.
Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen,
Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.
Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)
Kærlig hilsen
Christine, mor til to