Svar: Flaske om natten - 3 mdr.
Kære Tanja
Det er et helt reelt behov for Oliver at få flaske om natten, så længe han ikke er ældre end han er. Først omkring 6 måneders alderen vil de fleste børn ernæringsmæssigt kunne undvære mælk om natten og her er det vel at mærke midt om natten, - de fleste vil i denne alder fortsat have behov for flaske sen aften og tidlig morgen. At sove igennem i denne alder svarer til at 5-7 timers sammenhængende søvn.
Ifølge din plan så sover Oliver allerede igennem, hvis han sover fra kl. 20 til 04.30 og sover faktisk bedre end man kan forvente. Det kan sagtens ændre sig .. så nyd det; men det er som sagt helt relevant at tilbyde flaske der. Han når samlet op på 6 flasker i døgnet og det bør han få med den alder han har - de 100ml tæller også med.
Med en vægt på 5800, så er hans døgnbehov mellem 950-1000ml i døgnet. Fordel på 6 flasker svare det til at han får mellem 150-180ml af gangen. Det lyder som om at han normalt indtager lidt større mængder end dette og det ses ofte hos børn der får flaske, du kan derfor godt forsøge at give en lille smule mindre hver gang og så tilbyde en sut efter ...
... måltidet. Det kan være bedre at tilbyde lidt mindre af gangen og bibeholde de 6 flasker i døgnet i stedet for at give ham store mængder og forvente at han så sover 10 timer om natten ... Det er altså fortidligt at nedtrappe flasken om natten, fordi der går for mange timer hvor han slet ikke får væske - det kan være bedre at nedtrappe lidt i mængden han får hver gang ...
Med hensyn til at vågne tidligt om morgenen, så hænger dette sammen med hans søvnrytme i løbet af dagen. Lige nu sover han meget i løbet af dagen og det vil naturligt ændre sig lidt i takt med at han bliver ældre. At han vågner tidligt er således udtryk for at han på det tidspunkt har fået sit søvnbehov dækket. Hans søvnrytme vil ændre sig lidt hele tiden de næste par måneder og især i takt med at han også begynder at få skemad og lignende, som med fordel kan placeres på lidt faste tider i løbet af dagen. Hans lure i løbet af dagen vil også blive kortere og det hele vil på sigt få betydning for hans søvn om natten, så lige nu tænker jeg at det er en fase I skal igennem :o)
Håber ovenstående hjælper lidt på vej, fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Hjemmefødsel
Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.
Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...
Tidlig født
Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.
Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.
Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.
Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...