Brev:
Gråd om natten - 8 mdr.
Hej Helen
Vi har en fantastisk dreng på 8 1/2 måned. Han trives og er et meget glad barn om dagen.
Han spiser 5 måltider om dagen, og med stor appetit. Derfor tog vi for godt 2 mdr siden maden fra ham om natten og det var uden det store brok.
Desuden sover han 2 gange om dagen - om formiddagen og efter frokost (ca. kl. 12.00) Sammenlagt ca 3-3 1/2 time. Han har aldrig sovet mellem os og har sovet på sit eget værelse siden han var 8 uger.
Motorisk er han meget aktiv. Han sidder rigtig flot og har gjort det et par måneder, desuden kryber han rundt alt hvad han kan.
Det store problem kommer om natten. Han bliver lagt i seng kl 19.00 ca. og det går rigtig fint, han ligger og hygger lidt med sin bamse og falder oftest i søvn uden vi skal ind til ham igen.
Sikkert er det dog at han vågner mellem 22.30 og 23.30 og så går det løs. Han starter med at pylre lidt, og det kan reddes med sutten, men der går max. en halv time så er han der igen og gråden bliver værre og værre, og vi må tage ham op og trøste ham. Intervallerne bliver kortere og kortere og han bliver mere og mere ked af det. Nogle gange starter han med at græde allerede, når vi lægger ham i sengen igen. Dette kan tage alt fra en time til han "vågner" for at stå op omkring kl. 6.00
Dette har stået på i godt 2 mdr nu, og hele familien er ved at falde fra hinanden. Derfor føler jeg også at vi har prøvet alt.
Vi har ...
... prøvet at give ham vand og en flaske mælk (jeg stoppede med at amme for ca 3 mdr siden - uden protester), som han spiser, men virker ikke sulten og det hjælper heller ikke.
Jeg har været ved læge med ham 2 gange for at få undersøgt ørerne, men de var fine. Lægen sagde dog at hvis jeg følte at han havde ondt kunne jeg give ham en panodil - som vi også har prøvet, dette hjælper nogle gange, men slet ikke altid. Desuden er jeg ikke vild med bare at give ham panodil.
Nogle nætter har jeg taget ham ind i vores seng og siddet med ham og nusset ham til han er faldet i søvn og så kunne lægge ham mellem os, men dette er heller ikke altid lykkedes.
Jeg har selv prøvet at tænke tilbage på hvad der er sket de sidste par måneder og det eneste jeg kan komme i tanke om er at han er begyndt at få sødmælk - som jeg har prøvet at tage fra ham i en periode (uden resultat) og at han er begyndt at få tænder, som panodil jo skulle hjælpe på, hvis det er fordi han har ondt.
Jeg har læst nogle af dine svar til andre forældre og du nævner ofte at det er fordi de øver sig motorisk om natten og derfor skal hjælpes. Dette lyder logisk, men jeg tror bare ikke det er vores problem, fordi han er så ked af det.
Jeg håber virkelig at du kan hjælpe, da vi er ved at falde fra hinanden alle 3. Jeg er selv løbet tør for ideer og er også bange for at gøre ham forvirret ved at prøve 17 forskellige ting hver nat.
Smil Tina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Bøvse
Når babyer spiser, sluger de ofte en masse luft. Derfor har mange brug for at bøvse efter et måltid.
Den nemmeste måde at dit barn kan komme af med luften på er hvis du lægger barnet op mod skulderen og klapper eller stryger forsigtigt på ryggen. Hold barnet så højt, at barnets arme bliver løftet, så har luften lettere ved at komme ud.
Du kan også sidde med barnet foran dig på dit skød eller lægge barnet på din underarm og gå lidt rundt.
Spædbørn...
Vitaminer præmatur
Børn der er født præmaturt, det vil sige børn som er født før 37 uge, anbefales følgende kosttilskud:
D-vitamin - 10 mikrogram (400 IE) dagligt. D-vitamin gives som dråber, samt
Jerntilskud:
Fødselsvægt <1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt til 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt i 6 måneder.
Børn som får mere end halvdelen af deres ernæring dækket af modermælkserstatning skal have ½ dosis jern, dvs. ca 4 mg hver dag...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.