Annonce

Annonce

Svar: Spiser dårligt om dagen


20. september 2008

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Dorthe

Velkommen til, dejligt at du nu har fået lyst til at skrive til mig selv :o)

Det lyder som om at Andreas trives rigtig godt med skemaden, han gylper mindre med indtag af dette og han spiser gode store portioner - man kan her diskutere om han mængde mæssigt skal sættes lidt ned, netop for at give lidt mere plads til mælk i maven ...

Jeg får også fornemmelsen af at han er en dreng, der er rigtig meget opmærksom på verden, på hvad der sker, hvad I laver osv. og måske derfor har rigtig svært ved at koncentrere sig om at spise ved brystet. Det vil derfor være en rigtig god idé, hvis du kunne forsøge at hjælpe ham med at holde fokus på brystet og på det at spise i løbet af dagen - så mælkeindtaget er om dagen og ikke så meget om natten.

Det kan nogle gange lykkes ved at lave samme rutine om dagen, som I har om natten. Det vil sige, at hvis du plejer at ligge ned og amme om natten, så kan du med fordel trække gardinerne for og amme ham liggende i sengen. At ligge i et køligt soveværelse, dæmpet belysning osv. kan nogle gange gøre at barnet spiser bedre.

Det lyder også umiddelbart som om at du har godt med mælk. Han har ...


Annonce

... taget fint på, har fordoblet sin fødselsvægt allerede osv. og det kan godt tænkes at du har rigtig meget mælk til ham. Måske vil det derfor være nok for ham at blive ammet 5 gange dagligt og en plan kunne se således ud:

Tidlig morgen 06: Ammes og sover lidt videre

Formiddag 9.30-10: Ammes og puttes til formiddagslur

Frokost 12: Grød med frugtmos, vand af kop

Puttes til middagslur - kan tilbydes brystet, men siger han nej, så er det okay

Eftermiddag 16: Ammes


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Sover sin 3 lur

Aften 18: Grød eller grøntsagsmos, vand af kop

Ammes og puttes til natten ca 19.30, vil han ikke dette, så put ham og am ham kl. 21 eller hvornår han vågner og gerne vil have brystet og fyldes op til natten.

Sen aften/tidlig nat 23-01: Ammes x 1 efter behov.

Som du kan se er der i denne plan plads til 5 amninger og 2 gange skemad og der går tilpas lang tid imellem begge dele til at det må være muligt at sikre ham både mælk og skemad.

Du skal naturligvis holde øje med hvordan han tisser, at han har gode tunge bleer, at maven fungerer osv. som tegn på at han indtager hvad han skal.

Jeg håber ovenstående hjælper lidt på vej, fortsat held og lykke.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Jordemoder

En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.

Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...

Læs mere i Babylex

Slik

Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.

Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.

Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.

Ifølge...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annonce