Svar: Modermælkserstatning og grød
Hej med dig
Dejligt at høre at din dreng trives bedre med Nan HA :o) Det er korrekt at man i Danmark på nuværende tidspunkt ikke kan købe Nan H.A 2. Alternativet er derfor at købe Nan 2, hvis man ønsker at skifte, det er dog også sådan at hvis barnet trives med type 1, er der ingen grund til at skifte til type 2.
Det lyder som om at din dreng trives med grød og at du har ramt det rigtige introduktionstidspunkt. Han er meget opmærksom, åbner munden, suger maden i sig og virker meget opsat på det at spise. Det lyder rigtig godt. Derudover fortæller du at han er begyndt at melde sig om natten og spise mere hyppigt - et tegn på at han måske begynder at have behov for lidt mere mad.
Det er fint at du her i begyndelsen går langsomt frem, så hans mave fungerer. Det er vigtigt at han ikke får problemer med forstoppelse og derfor skal du holde hans indtag af skemad nede på et minimum. Giv ham 4-5 skefulde og øg ham så langsomt over nogle dage. Når han begynder at kunne spise lidt større mængder, så hold fast i en type grød i et par dage inden du skrifter til noget andet og varier så smagen ved at bruge lidt forskellig frugtmos som topping. Igen for at holde gang i maven.
Giv ham altid vand af kop sammen med skemad, så han får ekstra ...
... væske på den måde og så han også lærer at drikke af en kop. Når det fungerer med skemaden en gang dagligt og han kan spise en lille dl uden problemer, maven fungerer osv. så kan du begynde at tilbyde ham to gange dagligt. Det er her bedre at du giver 3/4 dl. x 2 daglig end 1½ dl. x 1 daglig. På den måde kan du varierer tilbuddet af grød, du kan begynde med lidt grøntsagsmos osv. Her vil han måske være omkring 5 måneder gammel.
Når du begynder med grøntsagsmos, så vil det være rigtig godt at bibeholde en af de grødtyper han kender, så han ikke skal forholde sig til flere forskellige fødevarer end højst nødvendigt. For din dreng er det en stor oplevelse bare at skulle spise med skeen, at finde ud af teknikken og at smage forskellighederne i maden.
Med hensyn til vælling inden natten så oplever nogle at det har stor effekt og andre at det ingen betydning har. Du kan naturligvis godt forsøge om det kan mætte ham lidt mere og så må du se om hans mave kan klare det. Som du skriver vil nogle børn qua deres alder og udvikling kunne klare almindelig mme/vælling, selvom de ikke havde det så godt med det i starten. Det må komme an på en prøve.
Så det lyder som om at I med hensyn til skemaden er rigtig godt på vej, fortsat held og lykke med det.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Øjne og syn hos baby
Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.
Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand, der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. En nyfødt baby har svært ved at se, og verden virker meget utydelig og sløret. Men så snart den lille kommer til verden, begynder synet at udvikle sig.
Dit barn har...
K-vitamin til baby
Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.
Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.